Zbořil: Jak moc zadluží naše vláda budoucí generace?

politika

<< VIDEO >> V současné době je určitý  tlak z některých politických stran,  abychom zavedli euro. Snad bychom se proto měli zamyslet nad tím co je dluhová past,  protože většina států je v dluzích.

Zbořil: Jak moc zadluží naše vláda budoucí generace?
Zdeněk Zbořil v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz
21. února 2024 - 02:20

Můžete nám k tomu něco říct pane Zbořile?

„Ano, samozřejmě, protože na ty státy nebo na nás se valí denně spousta dat a nesrozumitelných cifer, kterým nás mají vystrašit anebo uklidnit podle aktuální potřeby té nebo oné vlády. A my se v tom začínáme ztrácet a přestáváme přemýšlet o tom, jestli budeme žít v dluzích, nebo zdali naše děti a vnoučata se budou taky potácet na hraně nějaké trvale dluhové pasti,“ říká Zdeněk Zbořil v úvodu rozhovoru pro Prvnizpravy.cz.

Jak moc jsme zadlužení?

„Já si myslím, že už ní jsme dávno. Že když si někdo usmyslí, že nakoupí stíhačky F 35, navíc k dodání v termínu, kdy možná už letadla vůbec létat nebudou, tak neumí dohlédnout, jak hluboko v ní jsme. To už  nad námi budou létat drony, nebo nějaká neviditelná tělesa z vesmíru, jak se o tom dneska mluví v americkém Kongresu. Před ni zřejmě varovali vojenští experti před novou ruskou zbraní, která působí v kosmu a která je vážným ohrožením Spojených států… A nebo se tady může objevit jiný druh nebezpečí, kterému se dnes na Západě říká banksterství, neboli gangsterství bankovních domů, které je tak propracované, že už nejsme sto ani odhadnout do jakých dlužních vztahů vstoupila Česká republika jako stát. Ani jak jsou ty objemy financí jsou velké, zda jsou vůbec představitelné pro normálního občana,  ale i pro normálního ministra.

 
Já bych chtěl vědět, zda třeba paní ministryně národní obrany umí spočítat, co všechno způsobila tím závazkem, který snad ještě není definitivně smluvně odsouhlasená. Ale je už odhadnuté na 20 - 30 let, že budeme splácet, když ne dluh, tak alespoň úroky z toho dluhu. Nevím ani, zda umějí ti pánové, kteří se dohodli, že postaví místo dvou bloků nukleárních elektráren čtyři, aniž by věděli kdo je bude stavět. Zda je bude stavět někdo, kdo staví lacino, kdo umí stanovit optimální cenu a nebo jestli je to ten bankster, který cítí novou příležitost, že bude půjčovat peníze na čtyři bloky nukleárních elektráren. A když se mu to nebude líbit, tak z toho vystoupí kdykoliv, jakkoliv a možná, že se nepostaví ani jedna elektrárna a budeme rádi, když se opraví Temelín a Dukovany,“ dodává Zdeněk Zbořil.


(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX



Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 66%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif