Zvítězil v Naganu. Teď posílil Růžička do eurovoleb tým strany PRO

politika

Strana PRO v čele s předsedou Jindřichem Rajchlem oznámila na tiskové konferenci kandidaturu do voleb do Evropského parlamentu. Na kandidátce se také objevil slavný hokejový kapitán z Nagana Vladimír Růžička. 

Zvítězil v Naganu. Teď posílil Růžička do eurovoleb tým strany PRO
Z TK strany PRO - Jindřicha Rajchla
9. dubna 2024 - 05:50

Jedničkou na kandidátce do EP je předseda strany advokát Jindřich Rajchl, kterého následuje ekonomická expertka strany PRO Ivana Turková a dále advokát a býalý hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek. Na kandidátce pak najdeme např lékaře Marka Zemana, prof. Ivo Budila, Josefa Regece, Terezu Hyťhovou, Martinu Jiříkovou či bývalého šéfa baletu Národního divadla Petra Zuzku.

„Dnes oficiálně oznamujeme to, že se strana PRO rozhodla kandidovat do Evropského parlamentu. Představíme také celou škálu kandidátů, kteří budou na naší listině zařazeni a jsou připraveni podpořit naši kandidaturu do této instituce. Co chceme v Evropském parlamentu hájit, v podstatě vyplývá z našeho založení. My jsme stranou národně konzervativní. To znamená, že chceme hájit zájmy národní a chceme hájit zájmy konzervativní, tedy zcela jednoznačně budeme tvrdě a nekompromisně prosazovat české národní zájmy. To je alfou a omegou našeho programu, kdy se nechceme za žádnou cenu stát nějakým nástrojem pro prosazování zájmů centralismu, v rámci Bruselu, ale naopak chceme vrátit EU do pozice spolupráce, nebo instituce, která je spoluprací suverénních národních států. Jednoznačně budeme bojovat proti jakékoliv snaze federalizovat Evropu či přenášet některé kompetence z jednotlivých zemí právě do bruselské centrály," prohlásil úvodem předseda strany Rajchl.

„Za každou cenu chceme zachovat právo platit českou korunou, právo platit v hotovosti. Chceme omezit migraci a budeme se stavět velmi důrazně proti jakékoliv snaze zavést povinné kvóty pro jednotlivé členské státy. Považujeme tuhle snahu za zcela neadekvátní současné situaci a za snahu rozprostřít odpovědnost za tu migrační krizi, kterou způsobilo Německo a západní Evropa, i na státy, které se na příčinách jejího vzniku absolutně nepodíleli," pokračoval Rajchl s tím, že chce tvrdě vystupovat i proti zrušení práva veta.



„Jsme připraveni tvrdě vystupovat proti Green Dealu, což považujeme za obrovskou zelenou lež, která ničí ekonomiku nejenom České republiky, ale celé Evropy. Jsme připraveni postavit se proti další podpoře zbytečné války na Ukrajině v donbaském regionu, protože další vyzbrojování Ukrajiny a další zasílání finančních prostředků z peněz evropských daňových poplatníků je zcela mimo náš zájem," zdůraznil předseda strany Rajchl s tím, že jediné řešení konfliktu je podle něj u diplomatického stolu.

Předvolební kampaň pak má být podle Jindřicha Rajchla velmi intenzivní a zavítá do řady měst v Čechách i na Moravě.

„Kampaň zahájíme 16. dubna 2024 ve Zlíně symbolicky u pomníku Jana Antonína Bati a Tomáše Bati. Právě z toho důvodu, že batismus je taková ideologie, ke které se zcela otevřeně hlásíme a věříme, že Česká republika by na ni měla navázat. Je to ideologie, která je založená na prosazování národních zájmů, na tom, aby se Česká republika znovu postavila na vlastní nohy a nebyla už nadále pouze vazalem a poddaným západní Evropy. To je absolutní základ, který prostě musíme za každou cenu dosáhnout. Jakmile bychom dále federalizovali Evropu, znamenalo by to zkázu České republiky," řekl novinářů na tiskové konferenci Rajchl.



Prvnízprávy se předsedy strany dotazovaly na to, jakou očekává volební účast, která bývá u voleb do Evropského parlamentu v České republice nižší než např. u voleb krajských či parlamentních, a také zda-li si myslí, že by pro jeho stranu mohla být nižší účast výhodou.

Rajchl odpověděl, že je předčasné v tuto chvíli spekulovat, zda-li by nižší či vyšší volební účast byla pro jeho stranu výhodou či nikoli.

„Já tvrdím, že my musíme teď napnout všechny síly a ukázat lidem, že je tady "parta" lidí, která to myslí opravdu upřímně, férově a čestně a také chce vrátit České repulice slušnost, důstojnost, prosperitu, bezpečnost a suverenitu," odpověděl na dotaz serveru prvnizpravy.cz Rajchl s tím, že na kandidátní listině strany PRO jsou ve svých profesích velmi úspěšní lidé, kteří ve svém životě již mnohé dokázali a rozhodně nepotřebují politiku ke svému životu, resp. k "obživě".

Psali jsme:


Rajchl také zdůraznil, že je do politiky potřeba vrátit slušnost a empatii, neboť současná politika je plná nenávisti a osobních útoků a zcela z ní vymizela důstojnost a respekt vůči svým politickým oponentům.

(js, prvnizpravy.cz, foto: ps)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 62%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif