FSE UJEP: LOKNI voda pro studenty a zaměstnance zdarma

regiony

Po téměř dvouleté spolupráci se společnost LOKNI (dříve FILTERMAC) rozhodla podpořit pitný režim na Fakultě sociálně ekonomické UJEP (FSE UJEP) sponzorovaným tarifem vody zdarma pro všechny studenty a zaměstnance fakulty.

FSE UJEP: LOKNI voda pro studenty a zaměstnance zdarma
Ilustrační foto
25. března 2023 - 07:00

V platnost tento režim vstoupil při příležitosti oslav Světového dne vody, ve středu 22. března 2023.

Automat na perlivou a neperlivou vodu je na FSE UJEP využíván od září 2021, kdy byl slavnostně zprovozněn během oslav 30. výročí založení fakulty. Velkou změnou pro všechny je nyní bezplatné čerpání vody přes QR kód v mobilní aplikaci.

„Naším cílem je co nejvíce eliminovat zbytečný odpad z PET lahví. Sníme o tom, aby si každý mohl na co nejvíce místech natočit čerstvou vodu do vlastní lahve,“ uvedl zakladatel společnosti LOKNI Martin Václavík. „Jsme nadšení, že fakulta s námi v tomto směru spolupracuje, a proto jsme se rozhodli spustit sponzorovaný program, který zaručí skvělou vodu pro všechny. A kdy jindy tak učinit než na Světový den vody,“ dodal.

Náklady na provoz zařízení hradí v současné době firma LOKNI, počítá ale s tím, že se jí podaří́ najit pro automat sponzory.

Kromě dostupnosti vody pro každého si zástupci LOKNI pro příznivce světa bez PETek připravili dárek v podobě skleněných lahví s logem společnosti.



Možnost získat vlastní lahev měli studenti také prostřednictvím jednorázové akce od fakulty, která si pro všechny připravila soutěž v hledání papírových poukazů. „Dvacet poukazů na skleněnou lahev jsme zabalili do papírových ruliček a poschovávali v prostorách budovy FSE. Všichni tak měli možnost najít část pokladu a vyzvednout si ho přímo z rukou zástupců fakulty a společnosti LOKNI,“ uvedla PR manažerka fakulty Jitka Dvořáková.

FSE UJEP díky spolupráci se společností LOKNI ušetřila již více než 204 kg plastu a přes 8 tisíc PET lahví (0,5 l) a téměř 500 kg CO2 z výroby a dopravy.

Ústeckénovinky.cz informovala Mgr. Jana Kasaničová, tisková mluvčí, UJEP.

(rp,usteckenovinky.cz,foto:ujep)




Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?