Každoroční anketa Sportovec roku v Jičíně pokračuje

regiony

Jičín pokračuje v podpoře sportu formou grantů a připravuje ocenění sportovců roku. 

Každoroční anketa Sportovec roku v Jičíně pokračuje
Ilustrační foto
3. března 2024 - 08:00

Každoroční anketa Sportovec roku pokračuje. Dne 8. dubna v Porotním sále budou oceněni sportovci a sportovní oddíly za úspěchy v roce 2023. RM vzala na vědomí zápis z jednání sportovní komise včetně výsledků ankety a rovněž schválila každoroční dotační program pro podporu sportu.

Dotační program na podporu sportu je schvalován každý rok. Město Jičín tím podpoří jednotlivce (zejména mládež), významné sportovní akce, trenéry mládeže, sportující seniory a zdravotně postižené sportovce. Program počítá také s podporou vrcholového sportu, samostatná dotace je navíc připravena pro klub HBC Jičín. Celkově chce Jičín podpořit sport položkou ve výši 3 750 000 Kč.



Anketa Sportovec roku je vyhlašována na začátku kalendářního roku a hodnoceni jsou sportovci za rok uplynulý. Je vyhlašována sportovní komisí, a to hlavně přes Jičínský zpravodaj. Hlasování probíhá elektronicky i přes anketní lístky. Kromě tradičních kategorií (dospělí, do 19 let a do 14 let) anketa každoročně pamatuje na oblast veteránského sportu nebo zdravotně postižených sportovců. Oceňování v Porotním sále je vždy slavnostní událostí.  

Kralovehradeckenovinky.cz informoval Mgr. Jan Jireš, tiskový mluvčí, MÚ Jičín.

(jv,kralovehradeckenovinky.cz,foto:arch.měú)


Anketa

Kdo by podle Vás byl lepším prezidentem USA?