Slavnostní vojenská přísaha nových studentů Univerzity obrany

regiony

V pátek 27. října 2023 od 10.00 hodin se uskuteční v kasárnách na ulici Šumavská 2, Brno slavnostní vojenská přísaha 370 nových studentů Univerzity obrany.

Slavnostní vojenská přísaha nových studentů Univerzity obrany
Ilustrační foto
23. října 2023 - 11:00

Po úspěšném ukončení Kurzu základní přípravy u Velitelství výcviku – Vojenské akademie ve Vyškově a složení imatrikulačního slibu nastoupili noví studenti ke studiu na vojenské vysoké škole.

Vojenská přísaha je rozhodujícím závazkem, který na sebe dobrovolně berou noví příslušníci české armády. Vojáci se zavazují k plnění svých vojenských povinností při obraně našeho státu. Její složení je vyjádřením jejich odhodlání sloužit své zemi a sepětí vojáka se zájmy a osudy národa. Vojenská přísaha studentů Univerzity obrany - nových profesionálních vojáků Armády České republiky, která je tradiční součástí oslav státního svátku Dne vzniku samostatného československého státu, se uskuteční před státní vlajkou České republiky.



Během ceremoniálu budou odměněni studenti, kteří dosáhli vynikajících výsledků během Kurzu základní přípravy, jejíž absolvování je nezbytnou podmínkou pro přijetí k vojenskému studiu. Slavnostního vojenského ceremoniálu se zúčastní představitelé Ministerstva obrany v čele s ministryní obrany Janou Černochovou, zástupci Armády ČR, státní správy a místní samosprávy a rodinní příslušníci nových vojáků.

IJihomoravskenovinky.cz informoval dr. Vladimír Šidla, CSc., tiskový mluvčí, Univerzita obrany.

(rp,jihomoravskenovinky.cz,foto:arch.)


Anketa

Měla by Danuše Nerudová odstoupit z kándidátky STANu do eurovoleb?

Ano 74%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 12%
transparent.gif transparent.gif