Vysočina láká turisty čím dál víc, a to i v zimě

regiony

Počet lidí, kteří si Kraj Vysočina volí jako svou dovolenkovou destinaci, roste. Ve srovnání s rokem 2023, využilo hromadná ubytovací zařízení v první čtvrtině letošního roku o 15 % více návštěvníků.

Vysočina láká turisty čím dál víc, a to i v zimě
Ilustrační foto
29. května 2024 - 11:00

„Data ukazují zvýšený počet příjezdů, což potvrzuje atraktivitu regionu mezi tuzemskými i zahraničními turisty,“ uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast cestovního ruchu Roman Fabeš.
 
Od ledna do dubna letošního roku se na Vysočině ubytovalo celkem 111 205 lidí, z toho více než 95 tisíc domácích a 16 tisíc zahraničních návštěvníků. Češi tedy na Vysočinu přijíždějí téměř o 13 % více a zahraniční turisté dokonce o necelých 30 % více.

Pro srovnání, v roce 2019, před propuknutím covidu, činil počet příjezdů do ubytovacích zařízení přibližně 96 tisíc, z toho bylo více než 22 tisíc domácích turistů a bez mála 13 500 zahraničních. Za celý rok přenocovalo na Vysočině 204 729 lidí, průměrná délka pobytu činila 2,1 noci. „Letošní nárůst ukazuje úspěšnou obnovu cestovního ruchu po pandemii a rostoucí potenciál Kraje Vysočina jako turistické destinace. Za pozitivními výsledky stojí úspěšná marketingová strategie a bohatá nabídka atrakcí i služeb, které region nabízí,“ doplnil Roman Fabeš.

 NovinkyVysočina.cz informovala Mgr. Marie Beňová, tisková mluvčí, Kraj Vysočina.

(rp,novinkyvysocina.cz,foto:krajvysocina)


Anketa

Kdo by podle Vás byl lepším prezidentem USA?