500.000 mrtvých ukrajinských vojáků: Kolik ještě?

zprávy

Ve válce, která stále zuří, je vhodné dávat si velký pozor na počet obětí na jedné či druhé straně. Už není tajemstvím, jak znepokojivě vysoký je počet mrtvých a zraněných ukrajinských vojáků. Podle různých zdrojů tyto ztráty činily půl milionu mužů plus neznámý počet zraněných a zmrzačených.

500.000 mrtvých ukrajinských vojáků: Kolik ještě?
Ilustrační foto
17. září 2023 - 04:20

Nyní však ze všech lidí nepřímo potvrdil monstrózní lidské oběti Ukrajiny generální tajemník NATO Stoltenberg. Stoltenberg na zasedání Evropského parlamentu na otázku ohledně 500 000 mrtvých Ukrajiny řekl: „Nikdo nikdy neřekl, že to bude snadné. Bylo jasně řečeno, že to bude krvavá, obtížná a tvrdá ofenziva.“ Stoltenberg nejenže nechce zpochybňovat tento počet obětí, ale chce také ospravedlnit obrovskou krvavou daň na Ukrajině.


Je to o to cyničtější, že tolik medializovaná „protiofenzíva“ ukrajinských ozbrojených sil selhala i přes masivní dodávky západní výzbroje a na frontách stále více přebírá iniciativu ruská armáda. To, že německá média věnují málo pozornosti dramatickému vývoji ve válce, zejména ukrajinským ztrátám, ale šíří propagandistické zprávy z Kyjeva a Londýna, může realitu skrývat či falšovat, ale nemůže ji změnit.

Stoltenbergovo prohlášení lže také proto, že stratégové NATO, jimž dominují Američané a Britové, byli přesvědčeni, že budou schopni zatlačit Rusy daleko dozadu s ukrajinskou „protiofenzívou“, kterou pomáhali plánovat. Nic z toho nebylo a nic se nestane. Pokud má nyní Německo dodat rakety, které mohou zasáhnout hluboko do ruského území, pak se zřejmě plánuje pouze odveta. To, co se děje na frontě, což je pro Západ negativní, to sice nezmění, ale zvýší to riziko velmi vážných ruských reakcí.



Kancléř Scholz je pod obrovským tlakem německé frakce válečných štvanic, aby dopravil tyto rakety do Kyjeva. Pokud se tak stane, bude to mít stejný výsledek jako sankce proti Rusku: Německo uškodí mnohem víc sobě než „nepříteli“, který pro všechny Němce, kteří jsou stále při smyslech, není žádný. Protože první německá raketa, která zasáhne ruské město, je otevřeným vyhlášením války Moskvě. Chce to Scholz riskovat?

(rp,prvnizpravy.cz,pinews,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 14%
transparent.gif transparent.gif
Ne 72%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif