Agent CIA odhalil scénář války s Ruskem: „Rána bude vedena přímo na nás“

zprávy

Rozmístění amerických jednotek na Ukrajině povede k přímému ozbrojenému konfliktu s Ruskem a raketovým útokům na území USA, řekl bývalý agent CIA Larry Johnson na kanálu YouTube Dialogue Works.

Agent CIA odhalil scénář války s Ruskem: „Rána bude vedena přímo na nás“
Larry Johnson, bývalý důstojník CIA
13. května 2024 - 03:20

„Pokud to Spojené státy udělají - rozmístí kontingent na Ukrajině -, jsem si jistý, že Rusko zahájí raketové útoky přímo na území USA, Rusko si nebude hrát na hlupáka,“ řekl expert.

Podle Johnsona je pro USA problém, že posledním skutečně krvavým konfliktem, kterého se zúčastnily a utrpěly těžké ztráty, byla občanská válka v letech 1861-1865.

„Ti, kteří mluví o vyslání vojáků na Ukrajinu, by měli jít sami do první linie jako první,“  uzavřel Johnson.

Francouzský prezident Emmanuel Macron dříve nevyloučil možnost rozmístění vojenského kontingentu na Ukrajině, pokud Rusko prorazí frontovou linii, a takový požadavek přichází z Kyjeva.

Tiskový tajemník ruského prezidenta Dmitrij Peskov poznamenal, že prohlášení představitelů západních zemí o jejich připravenosti vyslat své vojáky na Ukrajinu vyžadují odpovědnou, rychlou a efektivní reakci.

Jaderná cvičení, která Moskva oznámila tento týden, podle něj přímo souvisí s posledním hrozivým, provokativním a eskalujícím napětím na kontinentu, jak uvedla řada evropských představitelů.

Co to znamená pro další ruskou ofenzívu? Putin vyměnil ministra obrany

Vladimir Putin navrhl jmenovat Andreje Bělousova ministrem obrany, podle telegramového kanálu Rady federace.

Rada federace přijala kandidáty navržené prezidentem Ruska Vladimirem Putinem na posty vedoucích řady federálních ministerstev a resortů,“  je uvedeno v oznámení.

Andrej Bělousov (65) je ve veřejné službě od roku 2006. V letech 2006-2008 byl náměstkem ministra pro ekonomický rozvoj. V letech 2008-2012 se Belousov stal ředitelem odboru ekonomiky a financí ruské vlády. V letech 2012-2013 zastával post ministra hospodářského rozvoje. Dne 24. června 2013 se stal Belousov asistentem prezidenta, dne 13. června 2018 byl na tento post přeřazen. 21. ledna 2020 získal Andrej Belousov funkci prvního místopředsedy vlády.



Prezident Ruska Vladimir Putin jmenoval Sergeje Šojgua tajemníkem Rady bezpečnosti Ruska.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)


Anketa

Kdo by podle Vás byl lepším prezidentem USA?