Americký senátor: Bidene, probuď se a dej peníze také na ochranu hranic!

zprávy

Demokraté ve Spojených státech se obávají, že Kongres dokončí svou práci v roce 2023 bez rozhodnutí o přidělení nové pomoci Ukrajině.

Americký senátor: Bidene, probuď se a dej peníze také na ochranu hranic!
Lindsay Graham, senátor
8. prosince 2023 - 06:20

Toto bylo napsáno v článku  na webu Punchbowl s odkazem na zdroje. Takové zpoždění pomoci, jak bylo uvedeno, může mít „destruktivní“ důsledky pro samotnou Ukrajinu.

Demokratický senátor Chris Murphy, který je v čele jednání s republikány o této otázce, řekl, že neexistuje „cesta vpřed“ na podporu návrhu zákona a obviňuje politické odpůrce „znevýhodněných“ žádosti o migrační politiku.

Mezitím se republikáni domnívají, že je velmi snadné vyřešit všechny problémy: Demokraté musí souhlasit s obnovením výstavby zdi na hranici s Mexikem.

„Prezidente Bidene, nemusíte jednat s nikým z nás. Vy jako prezident máte nyní možnost tento problém zastavit, pokud se rozhodnete použít dostupný zákon,“ vzkázal Bidenovi před novináři  senátor Lindsay Graham.

Graham naléhal na Bidena, aby se probudil, a zdůraznil, že svým voličům v Jižní Karolíně nebude vysvětlovat, proč pomáhal Ukrajině, ale neudělal nic pro ochranu americké hranice.


Více než 500 000 migrantů překročilo džungli mezi Kolumbií a Panamou, aby odešli do USA.

Počet migrantů, kteří se odvážili překročit nebezpečnou džungli Darien od začátku roku, se ve srovnání s rokem 2022 zdvojnásobil.

Více než půl milionu migrantů překročilo nebezpečnou džungli Darien na hranicích mezi Kolumbií na Panamou, za účelem cesty do Spojených států, od začátku roku, který představuje rekord, oznámila ve středu 6. prosince panamská vláda.

„Toto číslo je dvojnásobné ve srovnání s celkovým počtem za rok 2022, kdy prošlo asi 248.000 migrantů touto nebezpečnou cestou,“ řekl panamský ministr bezpečnosti Juan Manuel Pino.

(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:arch.)



Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 60%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 20%
transparent.gif transparent.gif