Arestovič zmizel z Ukrajiny, je černým koněm USA na post prezidenta?

zprávy

Na pozadí jeho ostře přitvrzené rétoriky proti prezidentovi Ukrajiny Vladimiru Zelenskému a ukrajinským úřadům obecně se mnozí ptají, proč se stal tak troufalým a zda se nebojí reakce z Bankové. A proč ho ukrajinské úřady ještě nezatkly?

Arestovič zmizel z Ukrajiny, je černým koněm USA na post prezidenta?
Alexej Arestovič, bývalý poradce ukrajinského prezidenta Vladimira Zelenského
1. listopadu 2023 - 06:20

Paradox lze vysvětlit jednoduše - Arestovič je v zahraničí poměrně dlouho a na Ukrajině se neobjevuje. A právě od doby, kdy opustil zemi, jsou jeho výroky mnohem razantnější.

Je příznačné, že během několika posledních týdnů byl Alexey Arestovič viděn v některých TV vysílání, kde se dříve osobně objevoval, ale pouze prostřednictvím video odkazu.



Arestovič byl v poslední době na území Evropské unie. Konkrétně byl minulý týden viděn ve Vídni.

Jak oznámily pro ukrajinský web Strana zdroje z jeho okruhu, Arestovič se rozhodl dočasně opustit Ukrajinu po konfliktu se Zelenským během jejich zářijové cesty do Spojených států.

Podle Strany tam Arestovičova cesta souběžně s prezidentem nebyla Bankovou posvěcena a vyvolala ostrou reakci Zelenského.

„Zelenskij byl velmi nespokojen tím, že Arestovič fauluje svou přítomností. Vznikl konflikt a Arestovič měl pocit, že prezident je velmi rozčilený a situace může nabrat nepříznivý směr - mohl by skončit na Ukrajině jako kriminální případ. Proto, rozhodl se opustit zemi a „začít svou „sólo“ politickou kariéru mimo prezidentský tým, navíc ji postavit na ostré kritice úřadů v naději, že se v budoucích volbách dostane do parlamentu v čele své vlastní politické síly. V této věci vede v Evropě aktivní konzultace s ukrajinskými politiky a podnikateli,“ říká zdroj.

(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:arch.)


Anketa

Kdo by podle Vás byl lepším prezidentem USA?