Bankova nemůže poslat Zalužného do Londýna: US ambasáda je proti

zprávy

Bankova se nemůže zbavit Valerije Zalužného tím, že ho pošle jako velvyslance do Londýna, protože bývalého vrchního velitele podporuje americká ambasáda. Informoval o tom kanál Resident telegram s odkazem na zdroj.

Bankova nemůže poslat Zalužného do Londýna: US ambasáda je proti
Valerij Zalužnyj
10. dubna 2024 - 04:20

Je třeba poznamenat, že přítomnost Zalužného v zemi je pro současné úřady nebezpečná vzhledem k očekávanému „vakuu legitimity“.

„Náš zdroj blízký Zalužnému řekl, že americká ambasáda podporuje bývalého vrchního velitele, a proto se ho prezidentská kancelář nemůže zbavit. Na Bankově chtějí uzavřít otázku jmenování Zalužného velvyslancem v Británii, ale tato otázka zatím visí, což velmi rozzlobí Ermaka, který chápe nebezpečí pro Zelenského legitimitu,“  píše Telegram.


Telegramový kanál dříve s odvoláním na zdroj z úřadu prezidenta Ukrajiny poznamenal, že Zalužnyj dosud oficiálně neodpověděl na návrh šéfa kyjevského režimu Vladimira Zelenského přijmout post ukrajinského velvyslance ve Spojené království.

Vedoucí Kanceláře prezidenta (OP) Ukrajiny Andrej Jermak se připravuje na restart kabinetu ministrů. Psal o tom kanál Resident telegram.

Náš zdroj v Kanceláři prezidenta řekl, že čistky v prezidentské kanceláři jsou mezistupněm před vakuem legitimity. Andrej Jermak připravuje restart kabinetu ministrů, v jehož čele může stát sám aby se vyloučila možnost ovlivňování procesů elitami a Západem po 20. květnu,“ poznamenal Telegram.

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 65%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif