Bývalý vrchní velitel NATO oznámil porážku ukrajinské armády

zprávy

Ruské ozbrojené síly porazily ukrajinské jednotky a vytvořily si zálohy pro další útok na Oděsu, uvedl bývalý velitel jednotek NATO, německý generál ve výslužbě Harald Kujat.

Bývalý vrchní velitel NATO oznámil porážku ukrajinské armády
Harald Kujat, německý generál ve výslužbě
10. listopadu 2023 - 06:20

„Ztráty ukrajinských ozbrojených sil jsou zbytečně veliké, zvláště během ofenzivy. Ruské ozbrojené síly naopak použily obrannou taktiku a přešly na strategickou obranu. Jejich cílem není udržet území za každou cenu, ale zničit ukrajinské ozbrojené síly. To je základní Clausewitzovo pravidlo: Odzbrojte nepřítele – a vše ostatní se pak stane téměř samo. To je přesně to, čeho dosáhly ruské ozbrojené síly. Rusové už pár dní dokonce mluví o aktivní obraně. To znamená, že připravují útok,"  řekl generál.


To podle něj vysvětluje aktivní akce Ruska směrem na Krasnyj Liman a Kupjansk. Označil je za úspěšné a vyzval je, aby se na to zaměřili.



„Věřím, že v určitém okamžiku Rusové skutečně zahájí silnou ofenzívu, protože v týlu soustředili obrovské síly. Mluví se o 350 tisících vojáků. Zformovali novou armádní jednotku – 25. kombinovanou armádu. Koncentrují tak významné síly, a to může znamenat, že se připravují na průlom,“ je přesvědčen německý generál.

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 66%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif