Cena Karla Velikého pro Zelenského

zprávy

<< GLOSA >> Vladimir Zelenskij má v květnu převzít Cenu Karla Velikého. V korunovační síni radnice v Cáchách. Asi si tam nikdo nevzpomene, odkud má Cena Karla Velikého svůj název, píše se na německém webu Jouwatch.

Cena Karla Velikého pro Zelenského
Vladimir Zelenskij,ukrajinský prezident
11. dubna 2023 - 02:20

Kdo dal Ceně Karla Velikého jméno? Od Karla koksaře? Od Karla komika? Od Karla Nesvědomitého? Možná ten odtažitý Karl? - Ne. Cena Karla Velikého je pojmenována podle Karla Velikého (748 – 814). Poprvé od pádu západního Říma se mu podařilo vytvořit obrovský státní útvar. Porazil Langobardy, dobyl Avarskou říši, zajistil východní hranice své rozsáhlé říše proti Slovanům a na jihozápadě proti Maurům a dokonce pokresťančil Sasy po dlouhé válce v roce 804. Když se stal králem, jeho říše zahrnovala téměř celou dnešní Francii a polovinu dnešního německého území. Když zemřel, byla téměř dvojnásobná a Charlemagne byl císařem čtrnáct let. Od krále k císaři.To je kariéra hodná ocenění.

Co to má společného se Zelenským? – Přesně tak: Nic. Vůbec nic. Jeho impérium se nerozšiřuje, ale zmenšuje se. Také nikoho nechristianizuje, odkřesťanšťuje ortodoxní ve své rozvojové zemi. Nechal ho také vybombardovat zpět do doby kamenné. Stručně řečeno: Zelenskij je absolutní selhání. Pokud jste opravdu chtěli udělit Cenu Karla Velikého někomu ze svého koutu světa, měli jste zvolit Vladimira Putina. Alespoň se slušně rozšiřuje a celkově je to důstojnější člověk než vystudovaný komik z Kyjeva. Putin je jednoznačně větší císař než koupený americký prokrál a pianista Selenskyj. Vybrali tedy v Cáchách špatného člověka, aby mu udělil cenu Karla Velikého. Samozřejmě, že by s tím v Cáchách zápasili. A v Berlíně.A v Bruselu.

Za co má tedy tento chlap dostat cenu Karla Velikého? - Žádný nápad. Cena Karla Velikého města Aachen se uděluje od roku 1950 osobnostem, které se zasloužily o evropskou jednotu. Osobnosti, ne pochybné postavy. jednota Evropy? – Zelenskij? - Ani náhodou.

Proč?


Na otázku, proč by měl Cenu Karla Velikého obdržet Původní Oberukrainer, je rozhodně snazší odpovědět. Cena se nemůže bránit udělení. Zelenskij se neuděluje proto, že si to zaslouží, ale proto, že ocenění chtějí předstírat, že jsou už léta na správné straně. Nebo spíše pateticky: Na pravé straně dějin. Ale to je hrubě špatně. Cenu Karla Velikého pravděpodobně udělují Zelenskému protože se musí chovat, jako by nic lepšího ani nemohli vědět. Je to druh ceremoniálu sebeoslňování ve smyslu: Všichni jsme toho hodně podělali, Zelenskij většinu z nich – a proto dostává cenu. Asi to bude naposledy, že město Cáchy někoho vyznamenává cenou Karla Velikého. Protože: Který slušný člověk by se jím nechal v budoucnu ozdobit, když ví, že ho Zelenskij už dostal? - Dokonce. žádný. Možná Bodo Ramelow. Nebo Annalena Baerbock. Je jim jedno, čím jsou oceněni, hlavní je cena a tisk. Všichni ostatní by řekli: olízni mi...



Zelenského  popsong

Zatím není jisté, zda Selenskij v květnu do Německa vůbec přijede. Protože to koliduje s jeho termínem velké ukrajinské ofenzívy. O svou vítěznou velkou ofenzivu doma by nerad přišel. Říká se, že nasbírali masy dronů, jeho vlastních. Ty pak chtějí využít k rozšíření své války na ruské území. Brzy se bude muset mluvit o „Zelenského útočné válce“. Ale Rusové budou pravděpodobně rychlejší, takže z velké ukrajinské ofenzivy mnoho nezůstane.

Ursula vd Leyen a Olaf the Decent Scholz jsou plánováni jako laudátoři v Cáchách. V Cáchách jsou to opravdu významné osobnosti, velmi odlišné od Pekingu a Washingtonu. Škoda, že Annalena Baerbock s největší pravděpodobností nepronese řeč. To by bylo hezké gesto, protože ona sama už v Cáchách ocenění dostala


Šéf ředitelství Ceny Karla Velikého Jürgen Linden: „ Chceme, aby akce byla chápána především jako akt solidarity se Zelenským a celým lidem na Ukrajině“. Tak se píše v „Aachener Zeitung“. To znamená, že cena Karla Velikého byla nedávno udělena ze solidarity se zkorumpovaným člověkem a ze solidarity s lidmi, kteří se nechali tímto a dalšími zkorumpovanými lidmi svést k masakru poté, co byli ošizeni o plody přírodního bohatství. jejich vlastní země se na léta staly. Cenu získává Zelenskij, kterému by teď jeho vlastní oddíl vojáků nejraději vyrval střeva. Cena Zelenskému se uděluje ze solidarity s „vzorným demokratem“. výsměch a opovržení…

Zelenskij demokrat

Člověk by se samozřejmě mýlil, kdyby předpokládal, že v kanceláři Výboru pro udílení Nobelovy ceny míru v Oslu ve stejnou dobu jako udílení ceny Zelenskému v Cáchách chtěly plakáty s podobiznami Borise Johnsona, Liz Truss, Mateusze Morawieckiho, Joea Biden, Lindsey Graham, Victoria Nuland a další budou představeni dalším válečným plánovačům a řidičům „západních  hodnot“. Válka na Ukrajině byla naplánována a vyprovokována dlouho dopředu „západními hodnotami“ – a pachatelé se nyní setkávají v Cáchách, aby udělili cenu Zelenskému. To je zhruba třeba chápat jako mafiánský polibek smrti.

Komu se tento článek vůbec nelíbil? – Zelenskému.


(rp,prvnizpravy.cz,jouwatch,foto:arch.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?