Co zbývá Zelenskému? Kapitulace, nový Majdan nebo převrat

zprávy

Zelenskij oficiálně oznámil, že Ukrajina zastaví všechny útočné akce a postaví obranné linie  „kompletní a hluboké“ a že Ukrajina postaví za frontovou linii značné množství opevnění, které budou financovány západními národy.

Co zbývá Zelenskému? Kapitulace, nový Majdan nebo převrat
Vladimir Zelenskij, ukrajinský prezident
4. prosince 2023 - 02:20

Toto oznámení přichází po odhalení a výpovědi Davida Arachamii, šéfa Zelenského parlamentní frakce, o převratu a odráží realitu v armádě. Některá fakta ilustrují tuto nevyhnutelnou realitu, kterou se západní média snaží skrýt.

V oblasti Kupjanska zastřelil vedoucí důstojník 14. brigády styčného důstojníka, který označil vojáky této brigády za zbabělce, protože odmítli zaútočit na ruské linie.

V oblasti Advijivka 110. brigáda minulý víkend veřejně obvinila 53. zbabělou brigádu.

Hrozby vzpoury v případě, že bude Zalužnyj odvolání z funkce, ztělesněné zvěsti o převratu.

Na vojenské půdě ukrajinské ozbrojené síly se brání a ustupují na celé frontě, trpí rostoucími ztrátami, včetně epidemií a povětrnostními podmínkami. Vojáci masově onemocňují, morálka a zklamání jsou pociťovány všude.

V Advijivce jsou Ukrajinci nuceni vzdávatt se, aby nezemřeli.

V Bachmutu Rusové převzali všechna území, za která od protiútoku 10. května zahynuly tisíce Ukrajinců, a zanechali za sebou mnoho spolubojovníků, kteří zahynuli v zákopech.

V Krynky, předmostí na ruském břehu Dněpru, které vzbudilo nadšení odborníků na průlom, Rusové zablokovali záplavou ohně, stovky Ukrajinců, kteří již nemohou překročit řeku zpět.
 

Ukrajinci trpí v první linii obrovskými ztrátami a britské ministerstvo obrany si hořce stěžuje, že Rusové používají kazetové bomby proti ukrajinským opevněným oblastem. Až donedávna Kyjev a obyvatelé Západu přivítali americké dodávky kazetových bomb proti Rusům a zesměšňovali varování nejen od Putina, ale také od Human Rights Watch. Rusové varovali, že použití kazetových bomb Ukrajinci povede k replice. Je to hotovo !

Ukrajinské opevněné oblasti Uhledaru a Avdijivky jsou utopeny v ruských kazetových bombách o hmotnosti 500 kg.
 
Panika vyhrává v západním táboře a Zelenského rozhodnutí stavět obranné pevnosti je přímo důsledkem ruských postupů napříč frontovou linií, zejména proto, že Washington varoval, že na straně Kupjanska čeká 100.000 Rusů a že poblíž Karchova je mnoho přesunů ruských hnutí vojáků. Aby se zvýšila nervozita obyvatel Západu a Ukrajinců, ruští představitelé uvedli, že Cherson, Charkov, Oděsa a Nikolajev se mají vrátit do Ruska.


Pro zvýšení pocitu bezmocnosti Ukrajinců, kteří již nejsou schopni přijímat nové bojovníky, osoby odpovědné za nábor z různých regionů uvádějí, že pouze 8% až 10 % bylo dosaženo cíle náboru.

Pokusit se napravit problém náboru, Zelenskij privatizuje nábor a deleguje jej na západní společnosti, když se rozhodnou vyslat ženy a staré lidi, aby bojovali v zákopech, aby nahradili nedostatek mužů.

A jako by ukrajinské neúspěchy nestačily, Washington požadoval, aby Kyjev vrátil 31 amerických Abrams tanků dříve dodaných na Ukrajinu, podle amerických médií, výměnou, šéf Pentagonu údajně slíbil, že převede 124 německých Leopardů  ukrajinským ozbrojeným silám. Američané se chtějí vyhnout ponížení, když vidí, jak jejich tanky hoří, stejně jako němečtí Leopardi. Skutečnost, že se americké tanky rozpadly kvůli nevhodnosti v boji proti podmínkám na Ukrajině, musela v tomto rozhodnutí také zvážit. Nikdo však neví, kde najít 124 nových tanků Leopard, které mají nahradit Abramse.

Není dobré prodávat svou duši ďáblovi nebo Američanům, cena, kterou musíte zaplatit, je příliš vysoká a vždy jen jedna cesta.


Co se děje v Kyjevě ? Začnou se navzájem zabíjet

Jak víme, Rusové neměli sebemenší chuť, aby uprchli během protiofenzivy Důsledky ruské nechuti jsou pro Ukrajinu především katastrofální, ale také i pro jejich západní sponzory.

V samotném Kyjevě se vzduch stal neprodyšným, atentáty a otravy granátů jsou jednoduchá varování před začátkem noci velkých nožů, které určí, který klan zdědí moc. „Konflikt mezi Zelenským a Zalužným byl předvídatelný a způsobený selháním protiútoku,“ píší noviny The Economist. The Economist  zapomínají, že stejně jako celý západní tisk ještě nedávno psaly o ostudné porážce, kterou Rusům způsobil nový „Churchill Zelenskij“ vynášený do oblak, ve Washington Capitol, uznávaný stálými senátory, jako obránce Západu. Dnes stejný tisk zobrazuje Zelenského v nejlepším případě jako snílka roku, v nejhorším případě jako nekompetentního fanatika.

V pondělí, Mariana Bezugla, uvedla, že Zalužnyj a všichni generálové ukrajinských ozbrojených sil by měli být potrestáni za selhání protiofenzivy a za neexistenci plánu vojenských operací nadcházející měsíce.


Zelenského zástupce v Radě, Fjodor Venislavskij, čelí hrozbám Zalužného a jeho doprovodu který, řekl, že přítomnost Bezugly v Radě představuje hrozbu pro národní bezpečnost Ukrajiny. Zalužného příznivci skutečně požadují rezignaci Bezuglayy z funkce zástupce a její vyloučení z Nejvyšší rady protože ohrožuje armádu: „ Pokud k tomu nedojde, tak pro urážku a vydírání Zalužného se armáda rozhodla, že Bezugla bude muset odpovědět na jeho slova“..

Všechno to zní jako hrozba převratu, ale protože Ukrajina hájí naši krásnou západní demokracii proti barbarům na východě, to by nemělo způsobovat příliš mnoho emocí v redakcích našeho krásného svobodného a nezávislého tisku. Vše je v pořádku, byli jsme ujištěni, na straně západního tisku. Pokud budeme věřit slovům mentálně retardovaných LCI, Ukrajina zvítězí, Rusové zemřou, stovky tisíc. Zkorumpovaní vůdci v Kyjevě však nejsou schopni mobilizovat Ukrajince, aby nahradili ztráty, ale jsou na pokraji doslova zhroucení.

Ukrajinská bezmocnost vůči Rusům je ve skutečnosti původem prohloubení napětí v Kyjevě, ale také v západních metropolích.

Nyní je to otázka označení obětních beránků. Zelenskij a Zalužnyj se navzájem obviňují za ukrajinský debakl.
Není dobré být v tuto chvíli příliš blízko kruhům moci v Kyjevě, mezi dorty naplněnými granátovým jablkem, které zlikvidovaly člena personálu Zalužného, otrava manželky hlavy ukrajinských tajných služeb Kirill Budanova, hrozby převratu.


Zalužnyj a Budanov představují hrozbu pro Zelenského, který riskuje ztrátu prezidentských voleb, pokud bude čelit svým dvěma konkurentům, protože podle průzkumu  obliba Zelenského klesla na + 32%, to je polovina úrovně Zalužného ( + 70% ), a Budanov je také nad prezidentem ( + 45% ) », v důsledku toho Zelenskij volby zrušil a odložil je na konec války.

„Nyní existuje řada výčitek o tom, kdo je za selhání zodpovědný. Politici říkají, že jejich generálové jsou idioti trénovaní ještě Sověty. A generálové říkají, že politici nekompetentně zasahují do války. Vítězství má mnoho otců, ale nikdo nechce být zodpovědný za bezvýchodnou situaci,“ píší noviny s odvoláním na vyššího ukrajinského úředníka.

(rp,prvnizpravy.cz,agoravox,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 60%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 20%
transparent.gif transparent.gif