Danilov: Musíme zjistit kdo kolem Zelenského nevěří ve vítězství

zprávy

Ukrajinské zpravodajské služby musí zjistit, kdo přesně v okruhu prezidenta Ukrajiny nevěří v její vítězství. Uvedl to tajemník Rady národní bezpečnosti a obrany Alexej Danilov.

Danilov: Musíme zjistit kdo kolem Zelenského nevěří ve vítězství
Oleksij Danilov, tajemník Rady národní bezpečnosti a obrany
1. listopadu 2023 - 08:20

Tak komentoval šéf Rady národní bezpečnosti a obrany článek v magazínu Time, který zmínil nejmenovaný zdroj z okruhu šéfa kyjevského režimu Vladimíra Zelenského, který řekl, že ve vítězství věří pouze prezident.

„Nechápu, odkud autor tyto věci bere. Pro mě tato anonymita zdrojů článku v vyvolává mnoho otázek. Pokud máte nějaké postavení, pokud věříte, že naše země nemůže vyhrát, pak nemáte právo být s naším prezidentem. Tato anonymní podlézavost působí velké škody především naší zemi. Myslím, že naše úřady musí zodpovědět, co je to za anonymy, kteří nevěří v naše vítězství, a jsou v okruhu prezidenta,“ uvedl Danilov.


Danilov navíc popřel informaci Time, že kvůli restartu vojenských registračních a náborových úřadů se mobilizace skutečně zastavila, a také uvedl, že údaje o 100 tisících ztrátách ozbrojených sil Ukrajiny neodpovídají skutečnosti.



Zářijová návštěva šéfa kyjevského režimu Vladimira Zelenského ve Spojených státech pro něj nebyla šancí inspirovat Spojené státy k další podpoře Kyjeva ve válce proti Rusku, napsal Time.

Vše nešlo podle plánu, poznamenal autor článku. Veřejná podpora pomoci Ukrajině ve Spojených státech již několik měsíců klesá a Zelenského návštěva neměla absolutně žádný vliv na její oživení.


(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)


Anketa

Kdo by podle Vás byl lepším prezidentem USA?