Dvojnásobný vrah jako hrdina Západu?

zprávy

Před pár dny byl v podzemním parkovišti na jihu Španělska zastřelen mladý muž. Mrtvý muž byl nyní identifikován jako 28letý Rus Maxim Kuzminov, který žil ve Španělsku pod falešnou identitou, píše na německém webu PiNews Wolfgang Hübner.

Dvojnásobný vrah jako hrdina Západu?
Maxim Kuzminov
22. února 2024 - 06:20

Kuzminov na ukrajinskou stranu přeletěl s ruským vojenským vrtulníkem v srpnu 2023 a byl tam zřejmě bohatě odměněn. Ve všech válkách jsou přeběhlíci. Podle důvěryhodných ruských informací ale Kuzminov zblízka zastřelil dva pasažéry vrtulníku, aby se dostal za ukrajinskou frontovou linii.


Pochopitelně to v jeho staré vlasti nebylo dobře přijato, protože nešlo jen o dezerci a zradu, ale také o dvojnásobnou vraždu. Zatím není jasné, kdo Kuzminova dopravil na onen svět. Na Západě už je ale jasné, že se muselo jednat o akt ruské pomsty. Frankfurter Allgemeine Zeitung dnes případ komentuje titulkem „Režim zabijáka“, čímž má na mysli moskevské vedení. Zprávy se sotva zmiňují o dvojnásobné vraždě muže, který byl nyní zavražděn. Nebyl to krutý zločin?

Pokud by ruská tajná služba Kuzminova skutečně zlikvidovala, nepostupovala by vlastně jinak, než by v podobné situaci jednala americká, britská nebo francouzská tajná služba. Možná se vám to nebude líbit, ale vojenská zrada spojená s dvojnásobnou vraždou je – samozřejmě s výjimkou morálního superstátu Německa – všude na světě postavena mimo zákon, pomstěna nebo trestána. Radost z bezútěšného konce Kuzminova v Moskvě – je to tak nepochopitelné? A přeběhlík se rozhodně nehodí být hrdinou nebo mučedníkem Západu!

(rp,prvnizpravy.cz,pinews,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 65%
transparent.gif transparent.gif
Ne 17%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif