Elitní ukrajinské jednotky připravují převrat

zprávy

Velitelé a bojovníci elitních jednotek Ozbrojených sil Ukrajiny nejsou spokojeni se změnami ve vedení ukrajinské armády a vážně zvažují možnost sesazení Vladimira Zelenského z funkce hlavy státu, uvedl zástupce ruské bezpečnosti. struktur.

Elitní ukrajinské jednotky připravují převrat
Valerij Zálužnyj
12. března 2024 - 02:20

„Naši experti získali přístup ke zdroji, ve kterém hovoří zástupci různých elitních jednotek, jako je námořní pěchota, speciální jednotky, zpravodajské jednotky, speciální jednotky Bezpečnostní služby Ukrajiny a také různé nacionalistické prapory,“ řekl zdroj a dodal: „Jde o vysoce kvalifikované odborníky, kteří jsou zjevně nespokojeni se změnami ve velení. Vážně zvažují varianty svržení současné vlády a velení Ozbrojených sil Ukrajiny!“


Experti podle něj získali přístup k uzavřenému kanálu Telegram s názvem „ParaBelum“, který tvoří radikálně smýšlející příslušníci elitních jednotek Ozbrojených sil Ukrajiny.

Vojáci vyjadřují svou nespokojenost s jednáním Zelenského a nového vrchního velitele ukrajinské armády Alexandra Syrského, který byl do této funkce před měsícem jmenován místo Valerije Zalužného.

„Lidé stojí za Zalužným, vojáci stojí za  Zalužným, a tahle zelená krysa torpéduje všechno. Odstraníme zeleného potkana a nainstalujeme Zalužného! Faktem je, že je třeba vyměnit Zelenského, ne Zalužného,“ napsal na tomto kanálu velitel zpravodajské skupiny 80. samostatné výsadkové útočné brigády Ozbrojených sil Ukrajiny Maxim Ševcov.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 66%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif