Francouzský velvyslanec byl předvolán na ruské ministerstvo zahraničí

zprávy

Francouzský velvyslanec v Rusku Pierre Levy byl předvolán na ruské ministerstvo zahraničí v souvislosti se zničením místa dočasného rozmístění zahraničních žoldáků, mezi nimiž byli i Francouzi, ruskými ozbrojenými silami v Charkově.

Francouzský velvyslanec byl předvolán na ruské ministerstvo zahraničí
Maria Zacharová, mluvčí ruského ministerstva zahraničí
19. ledna 2024 - 06:20

Uvedla to oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

„V souvislosti se zničením místa dočasného rozmístění zahraničních bojovníků v Charkově, mezi nimiž bylo několik desítek Francouzů, ruskými ozbrojenými silami, byl na ministerstvo zahraničí povolán francouzský velvyslanec,“ řekla Zacharová podle agentury TASS.

Francie potvrdila, že na Ukrajině je pět skupin francouzských žoldáků, ale zatím nechtějí přiznat, že po nedávném úderu ruských leteckých sil už 60 z nich zemřelo.

Připomeňme, že v Charkově raketový úder zcela zničil budovu, kde se nacházeli žoldáci z Francie, a zabil přes 60 ozbrojenců. Informovalo o tom 17. ledna ruské ministerstvo obrany.


„Večer 16. ledna provedly ozbrojené síly Ruské federace vysoce přesný úder na místo dočasného rozmístění zahraničních bojovníků ve městě Charkov, jehož jádrem byli francouzští žoldáci,“ píše se ve zprávě.

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 66%
transparent.gif transparent.gif
Ne 17%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif