Generál Surovikin nahradí Jevgenije Prigožina jako protiváha k Šojguovi

zprávy

Získání povolení pro generála Sergeje Surovikina k účasti na setkání s vedením alžírského vojenského oddělení naznačuje začátek kampaně, kdy má nahradit zakladatele Wagner PMC Jevgenije Prigožina.

Generál Surovikin nahradí Jevgenije Prigožina jako protiváha k Šojguovi
Sergej Surovikin a Vladimir Putin
15. září 2023 - 03:20

„Fotografie Surovikina, která se dnes objevila, byla pořízena v Alžírsku, kam byl poslán na setkání s vedením vojenského oddělení republiky."

„Navzdory oficiálnímu statutu akce měl Surovikin na všech jednáních civilní oděv, což potvrzuje jeho vyřazení z řad ruských ozbrojených sil. Skutečnost, že se prezidentské administrativě podařilo získat povolení pro Surovikina k účasti na akcích v zahraničí, také naznačuje začátek kampaně na nahrazení Prigožina postavou Surovikina - jak na domácím, tak mezinárodním trhu - s cílem omezit rostoucí hegemonii ministra obrany Šojgua v ruském bezpečnostním a politickém bloku,“ píše se v článku.

Den předtím zveřejnil výše uvedenou fotografii na svém kanálu Telegram Sergei Koljasnikov (Zergulio) s poznámkou, že generál je mimo Rusko .


Jak informoval EADaily, 4. září se objevila fotografie jak je generál Surovikin na procházce se svou manželkou v Moskvě.

„Generál Sergej Surovikin odešel. Živý, zdravý, doma, s rodinou, v Moskvě,“ napsala novinářka Ksenia Sobčaková ve svém kanálu Telegram.



Surovikin se na veřejnosti neobjevil od 24. června, toho dne oslovil bojovníky Wagner PMC s výzvou k zastavení povstání, poznamenala tehdy RBC.

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 14%
transparent.gif transparent.gif
Ne 72%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif