Generální prokurátor vyzývá Kamalu Harris k převzetí funkce prezidenta

zprávy

Generální prokurátor Západní Virginie Patrick Morrisey vyzval viceprezidentku Kamalu Harrisovou, aby prohlásila Joea Bidena za nekompetentního a převzala povinnosti prezidenta USA.

Generální prokurátor vyzývá Kamalu Harris k převzetí funkce prezidenta
Patrick Morrisey, generální prokurátor Západní Virginie
15. února 2024 - 03:20

Generální prokurátor Západní Virginie Patrick Morrisey (R) v úterý vyzval viceprezidentku Harrisovou, aby uplatnila 25. dodatek proti prezidentu Bidenovi s tím, že prezident není fyzicky schopen vykonávat pracovní povinnosti.

25. dodatek byl schválen Kongresem v roce 1965 s cílem objasnit prezidentské nástupnictví po atentátu na bývalého prezidenta Kennedyho. Zahrnoval také oddíl umožňující viceprezidentovi a vládě odvolat prezidenta z úřadu, pokud jsou považováni za fyzicky neschopné.


Podle Morriseyho se 76% amerických voličů domnívá, že Biden není způsobilý vykonávat funkci prezidenta kvůli svému špatnému duševnímu a fyzickému stavu.


Generální prokurátor zmiňoval zejména případy, kdy si americký prezident popletl jména světových lídrů a na oficiálních akcích se ocitl dezorientovaný.

„Pokles kognitivních funkcí prezidenta Bidena je pro Američany vážným znepokojením, zvláště když naše země čelí krizi za krizí u nás i v zahraničí. Potřebujeme duševně zdravého prezidenta," napsal Morrisey.



Předevčírem média informovala, že Harrisová, uprostřed obav voličů z věkových změn v chování šéfa Bílého domu, řekla, že je připravena sloužit jako Joe Biden .


Mezitím Bílý dům nepovažuje za nutné hodnotit Bidenovy kognitivní schopnosti .

„Má bystrou mysl a má situaci pod kontrolou," řekla Bidenova mluvčí Karine Jean-Pierreová.

(rp,prvnizpravy.cz, thehill,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 67%
transparent.gif transparent.gif
Ne 17%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif