Jak přepisujeme dějiny!

zprávy

Francouzská společnost IFOP v průzkumu veřejného mínění položila na konci druhé světové války a o 70 let později otázku: „Který národ podle vás nejvíce přispěl k porážce Německa v r. 1945? Velká Británie, Spojené státy nebo SSSR?"

Jak přepisujeme dějiny!
Osvětim
17. března 2024 - 04:20

Na konci druhé světové války Francouzi odpověděli z více než 60 %, že k porážce nacistů nejvíce přispěli Rusové. Spojené státy a Anglie pouze 20  a 12 procenty.
 
O sedmdesát let později přináší odpověď na stejný průzkum zcela jiné výsledky, veřejné mínění je zcela obrácené a právě Spojeným státům s 58 % přisuzují Francouzi hlavní podíl na porážce Německa. Je pravda, že americká kinematografie se vrátila k druhé světové válce s nepravdou, nepřesností a dokonce jistým šarlatánstvím, které umožnilo předělat tuto část naší historie v hollywoodském stylu!


V roce 2020, při vzpomínce na 8. května vítězství nad nacistickým Německem, Rusko nebylo pozváno a SSSR prostě nebyl zmíněn, jako by se konfliktu neúčastnil! Avšak z 60 milionů mrtvých v této válce to byl Sovětský svaz, kdo zaplatil nejtěžší cenu 25 miliony obětí! Celkový počet mrtvých z USA činí 418.500 a z Francie 567.600. Jaké by však bylo postavení USA, kdyby jim Hitler nevyhlásil válku po bombardování Pearl Harbor Japonci v roce 1941? Američané v této době neměli žádný zájem na válce s Německem .

Nedávno americká média oznámila, že to byli američtí vojáci, kteří osvobodili Osvětim, než se omluvili za svou chybu. Ale co zůstane z historické pravdy za 30 let?

Musíte jen vidět, jak je prezentován „německo-sovětský pakt“ a jak jsme zapomněli na „Mnichovskou dohodu“, podepsanou mezi Hitlerem a Brity, ale také mezi Hitlerem a francouzskou vládou. Zapomněli jsme, že Polsko se dohodlo s Hitlerem na obsazení části Československa. Je také zavádějící a manipulativní věřit lidem, že francouzští komunisté se zapojili do odboje až po vstupu Sovětského svazu do války. Brzy budeme nuceni uvěřit, že to byl Stalin, kdo začal válku. 

Evropská unie, která chce dát rovnítko mezi nacismus a komunismus přepisuje dějiny. Ale přepisování dějin jedním ze základních pravidel totalitních režimů.

IFOP, Institut français d'opinion publique (IFOP je nejstarší francouzská společnosti zabývající se průzkumem veřejného mínění, byla založena  1.prosince 1938.

(rp,prvnizpravy.cz,agoravox,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 64%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif