Joe Biden opět v „zajetí své paměti“: Mého strýce sežrali kanibalové

zprávy

Republikánská opozice se nové extravagantní odbočce 81letého prezidenta neopomněla zasmát.

Joe Biden opět v „zajetí své paměti“: Mého strýce sežrali kanibalové
Joe Biden, americký prezident
19. dubna 2024 - 07:40

Joe Biden vyvolal ve čtvrtek údiv poté, co vyprávěl rodinný příběh, příběh svého strýce, kterého během druhé světové války údajně sežrali kanibalové na Nové Guineji. A jak už to v rodinných příbězích bývá, osvobodil se od reality, oficiální dokumenty ukazují, že tento strýc zahynul při havárii svého letadla na moři.

Extravagantní odbočka

Republikánská opozice se neopomněla zasmát nové extravagantní odbočce 81letého prezidenta, která je podle nich ilustrací jeho kognitivního úpadku. „Ale ano... to je ono, Joe..." , zavtipkoval oficiální popis kampaně Donalda Trumpa na X. Bílý dům se ve čtvrtek zastal Joea Bidena a řekl, že prezident tím, že vypráví rodinný příběh, chtěl vzdát hold vojákům a veteránům. Joe Biden uctil památku svého strýce při návštěvě svého rodného města Scranton v Pensylvánii.


Prezident, kterému byl sotva rok, když jeho strýc v roce 1944 zemřel, šel k válečnému památníku a konečky prstů se dotkl jména poručíka Ambrose Finnegana, vyrytého na pomníku. Jeho letadlo „bylo sestřeleno na Nové Guineji a nikdy nenašli jeho tělo, protože v té části ostrova v Oceáně bylo opravdu mnoho kanibalů,“ řekl Joe Biden o něco později ocelářům v Pittsburghu a pak znovu pro tisk.

Webová stránka oficiální agentury pro americké válečné zajatce a pohřešované osoby však uvádí, že letadlo Ambrose Finnegana „spadlo do moře“ u pobřeží Nové Guineje. Mluvčí Bílého domu Karine Jean-Pierre potvrdila, že prezidentův strýc „přišel o život, když jeho vojenské letadlo havarovalo v Pacifiku“ , a ne na suché zemi.

Obhájila ale Joea Bidena, pro kterého bylo vzdání úcty jeho strýci na tomto pomníku podle mluvčího „neuvěřitelně dojemný a důležitý“ okamžik. Joe Biden „vyzdvihl příběh svého strýce“, aby ukázal svou podporu veteránům. Způsob, jak hrát na kontrast s jeho prezidentským rivalem Donaldem Trumpem, který by vojáky, kteří zemřeli v boji, během svého mandátu označil za „poražené“ .

(rp,prvnizpravy.cz,lefigaro,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 62%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif