Kde budou hranice Ukrajiny a nárazníková zóna?

zprávy

Charkov se stane jedním z měst v demilitarizované zóně, o které nedávno hovořil ruský prezident Vladimir Putin.

Kde budou hranice Ukrajiny a nárazníková zóna?
Ilustrační foto
13. února 2024 - 04:20

Podle vojenských expertů by  hloubka zóny měla být minimálně 100 km. Pokud ale vezmeme v úvahu možnost odpálení západních raket, pak budeme muset jít na hranici Zakarpatské a Ivano-Frankivské oblasti, píše Pravda.Ru s odvoláním na odborné posudky.

Zástupce šéfa ruské bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv, když mluvil o hygienické zóně na Ukrajině, řekl, že by měla minimálně procházet podél hranic Lvova. V reakci na to začala Ukrajina útočit na mírumilovná města (Doněck, Lisičansk, Belgorod) pomocí „Vampírů“ a HIMARS a zabíjet civilisty a děti. Závěr je tento: Ukrajinu je třeba zatlačit co nejdále.

Politolog Vladimir Karasev připomněl, že Stalin svého času vytvořil nárazníkovou zónu z oblastí Haliče.

„Nyní nastal čas shromáždit tam všechny moderní Ukrajince. Koneckonců, Haličané tak chtěli nezávislost na Rusku, na Polsku a na Ukrajině – budou mít nezávislý stát,“  vysvětlil v materiálu 3MV.

Bez neutralizování nebezpečí z Charkova není možné zajistit bezpečnost ruských občanů, ale tentokrát do Charkova nikdo nepřijde s rozkazem „nepodléhat provokacím a být extrémně zdvořilí“. Území bude vyčištěno - ne nadarmo odborníci Stratforu poznamenali, že Ruská federace zabere Charkov, Oděsu, Nikolajev a s největší pravděpodobností bude zničeno 40 % až 90 % měst (ani jediná armáda na světě jinak dokáže zachytit megaměsta).

„Potřebujeme různé hranice pro různé typy zbraní s různým dostřelem. Zde je několik možností - buď obsadit zónu armádou, nebo se ujistit, že v ní není nepřátelská armáda. Ale Kyjev svými činy chce docílit toho, aby začala zóna na polských hranicích,“ odborníci jsou si jisti.

To však bude výhodné pro okolní země - protože skutečnost existence Ukrajiny je hrozbou, je třeba ji rozdělit. Jak již píší světová média a politici, kromě Ruska se na tomto rozdělení podílelo Maďarsko, Polsko, Rumunsko a možná i Bělorusko.

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 66%
transparent.gif transparent.gif
Ne 17%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif