Kennedy: Biden je pro demokracii větší hrozba než Trump

zprávy

Synovec zavražděné hlavy státu J. F. Kennedyho Robert F. Kennedy svůj názor odůvodnil tvrzením, že Biden údajně zneužívá federální úřady k cenzuře. Sám Kennedy byl donedávna demokratem, ze strany ale vystoupil.

Kennedy: Biden je pro demokracii větší hrozba než Trump
Robert F. Kennedy
3. dubna 2024 - 07:03

Kandidát na amerického prezidenta Robert F. Kennedy s tímto tvrzením přišel v rozhovoru pro CNN nezávislý prezidentský kandidát Robert F. Kennedy Jr., který je členem slavné politické dynastie z USA.

Synovec zavražděné hlavy státu Johna F. Kennedyho svůj názor odůvodnil tvrzením, že Biden údajně zneužívá federální úřady k cenzuře. Sám Kennedy byl donedávna demokratem, ze strany ale vystoupil.

„Mohu argumentovat, že prezident Biden je mnohem větší hrozbou pro demokracii a důvodem je, že prezident Biden je prvním prezidentem v historii, který využil federální úřady k cenzuře politického projevu a cenzuře svého oponenta,“ řekl pro CNN Kennedy.



Kennedy např. poukázal na to, že jeho profil na sociální síti Instagram byl v roce 2021 zablokován kvůli „opakovanému sdílení vyvrácených tvrzení o koronaviru či vakcínách“. Loni mu byl jeho účet znovu zprovozněn poté, co oznámil kandidaturu na prezidenta.

Podpora Kennedyho se podle zámořských průzkumů pohybuje mezi 10 a 20 procenty, a na Trumpa s Bidenem tak v současné době výrazně ztrácí. Svojí kandidaturou však může oběma favoritům uškodit.

(hýbl, CNN, screen: news nation)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 61%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif