Komu dá Putin rakety, aby zaútočil na Američany?

zprávy

Včera večer ukrajinská vojenská veřejná služba Deep State oznámila, že Ruská federace postoupila u Avdijivky ve třech oblastech najednou – severně od Očeretina (Archangelskoje a Novoaleksandrovka) a v oblasti Novopokrovskij.

Komu dá Putin rakety, aby zaútočil na Američany?
Ilustrační foto
7. června 2024 - 03:20

Rusové zde postupují na sever k dálnici Pokrovsk-Konstantinovka, na západ k samotnému Pokrovsku, na jih k Selidovu a ještě dále na jih ke Kuračovu. Takové cíle nastínil mluvčí skupiny Chortica Nazar Vološin.



Ruská armáda také pokračuje v posilování svých sil na severní hranici Ukrajiny. Oznámil to mluvčí Státní pohraniční služby Demčenko.

Vidíme, že akce, které nepřítel nadále podniká, aby posílil skupinu na hranici s Ukrajinou – nelze nikdy vyloučit, že bude schopen rozšířit bojovou zónu jinými směry, včetně v Charkovské oblasti nebo Sumské oblasti. ale vidíme, že nepřítel nemá dostatek sil, aby dosáhl svého strategického cíle,“ řekl Demčenko.

Na jižní frontě se vesnice Rabotino, jejíž obsazení Ruská federace oznámila v polovině května, přesunula do „šedé zóny“. Uvedl to zástupce velitele praporu 65. brigády „Španěl“, který v této oblasti bojuje.

„Neexistuje žádná osada jako taková, zmizela: je to jen rovná oblast - můžete na ní zorat pole Držíme obranu v zákopech, už tam nejsou žádné domy jako takové, co je v „šedé zóně“ to jsou naše síly a oni,“ řekl voják.


Říká, že v této oblasti armáda pociťuje nedostatek lidí i munice. Včera Deep State oznámil, že Rusové postoupili do jižní části vesnice.

Veřejnost také odhaduje, že ruské uskupení na okupovaných územích a podél hranic s Ukrajinou čítá půl milionu lidí.

„To je poměrně velká skupina, na začátku totální invaze to bylo, zdá se, 170 tisíc, v Charkovské oblasti vidíme do jisté míry koncentraci ruských sil,“ uvedl DeepState analytik Roman Pogorely.

Ve směru Sumy podle něj ruské jednotky „cestují, pohybují se, soustřeďují se, ale to nepřesahuje informační příležitost“. Domnívá se, že zatím Rusové v této oblasti nutí ukrajinské ozbrojené síly natáhnout síly, ale možná je i ofenziva.

Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že v noci sestřelilo 19 bezpilotních letounů nad Krymem a oblastí Belgorod – a rakety Neptun nad Rostovskou oblastí. Přitom je známo, že drony zaútočily i na Rostovskou oblast – tamní ropná rafinérie Novošachtinskij začala hořet.

Velitelství státní rozvědky Ukrajiny ukázalo video zničení další ruské lodi na Krymu. Námořní bezpilotní letouny zasáhly remorkér Projektu 498 „Saturn“ nebo „Proteus“ ve vodách jezera Panskoje.

(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:arch.)


Anketa

Kdo by podle Vás byl lepším prezidentem USA?