Korwin-Mikke: Jsme hysteričtí z úplně hloupého, neexistujícího důvodu

zprávy

Janusz Korwin-Mikke zveřejnil na svém kanálu YouTube nahrávku, ve které se zmiňuje o případu rakety, která do Polska letěla z Ukrajiny. Podle bývalého poslance „jsme hysteričtí z naprosto hloupého, neexistujícího důvodu."

Korwin-Mikke: Jsme hysteričtí z úplně hloupého, neexistujícího důvodu
Janusz Korwin-Mikke, exposlanec
1. ledna 2024 - 06:20

V pátek 11. Operační velení ozbrojených sil oznámilo, že ráno do vzdušného prostoru Polské republiky z hranice s Ukrajinou letěl neidentifikovaný letecký objekt, které bylo od okamžiku překročení hranice na místo ztráty signálu pozorováno radiolokačními prostředky. V souvislosti s tímto incidentem vedl prezident Duda rozhovor s vedoucím NATO.

Andrzej Duda také v pátek svolal schůzku polské bezpečnostní rady. Náčelník generálního štábu. Wiesław Kukuła poukázal na to, že vše naznačuje, že ruská raketa letěla do polského vzdušného prostoru, která – bez pádu a poškození – opustila tento prostor. „Máme to potvrzeno národními a spojeneckými  radary“.

Korwin-Mikke připomněl, že „slyšíme, že ruská raketa letěla, ale jak to víš, že ruská? Četl jsem zprávu našeho generálního štábu, takový blábol ….

„Když jsou vypáleny stovky nebo tisíce raket, může se každé stát, že nelétá tam, kde by měla. Naštěstí tentokrát nikomu neublížila, i když již existují tvrzení, že už zasáhla zem,“ pokračoval  Korwin-Mikke.

„Je mi líto, že jsem naživu. Jsem v zemi, kde jsou lidé hysteričtí z úplně, ale zcela irelevantní důvodů. Řekněme něco pravdivého,“ apeloval Korwin-Mikke.

Po dni pátrání, kterého se zúčastnilo přes 500 vojáků, v Polsku nenašli stopy rakety, která letěla do vzdušného prostoru země. „Prohlídky v plánované oblasti byly dokončeny bez výsledku,“ informovala armáda

(rp,prvnizpravy.cz,nczas,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 61%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif