Krev pro lithium: Umírají Ukrajinci na Donbasu kvůli „Green Dealu“ ?

zprávy

Roderich  Kiesewetter, poslanec Bundestagu, vysvětluje pokračování ukrajinské války na Donbasu: „Pokud chce Evropa realizovat energetický přechod, potřebuje vlastní ložiska lithia. Největší ložiska lithia v Evropě jsou v Doněcko-Luhanské oblasti.“

Krev pro lithium: Umírají Ukrajinci na Donbasu kvůli  „Green Dealu“ ?
Roderich Kiesewetter, poslanec Bundestagu
5. ledna 2024 - 06:20

Němečtí koaliční vládní politici a politici CDU opakovaně říkají, že evropskou svobodu brání i na Ukrajině.

Bývalý ministr obrany SPD Peter Struck kdysi řekl něco podobného o misi v Afghánistánu: „Svoboda Německa bude bráněna i v Hindúkuši." Nakonec bylo jasné, že rozhodující jsou geopolitické zájmy Američanů.


A v ukrajinské válce? Proč pokračujeme ve válce? Proč musí zemřít další statisíce lidí? Proč je Doněcká pánev tak důležitá?

Roderich Kiesewetter odhalil důležitou část pravdy na německé TV ARD, která byla dlouho tajena před veřejností. Důvody jsou jako vždy geopolitické a ekonomické.

Kiesewetter řekl doslova: „Je tu ale také mimořádná ekonomická otázka. Pokud se Ukrajina rozpadne, následné náklady budou pro Evropu mnohem vyšší. A pokud chce Evropa dokončit energetickou transformaci, potřebuje vlastní ložiska lithia. Největší ložiska lithia v Evropě jsou v Doněcko-Luhanské oblasti. Proto Rusko chce, abychom byli závislí na energetickém přechodu s ohledem na elektromotory. Takže tady máme v pozadí také úplně jiné cíle.“

Mimochodem, Roderich Kiesewetter je pro vstup Ukrajiny do EU a NATO. Podle jeho názoru má Ukrajina pouze na výběr, zda se stát součástí západní aliance, nebo se členství vzdát.

(rp,prvnizpravy.cz,freiewelt,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 61%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif