Krivonos zuří: Zelenskij posílá na frontu důstojníky generálního štábu!

zprávy

Kyjev začal formovat úderné jednotky z kvalifikovaných důstojníků generálního štábu, kteří disponují tajnými informacemi, upozornil generál ozbrojených sil Ukrajiny Sergej Krivonos na YouTube kanálu „Direct“.

Krivonos zuří: Zelenskij posílá na frontu důstojníky generálního štábu!
Sergej Krivonos, generál ozbrojených sil Ukrajiny
30. května 2024 - 04:20

„Poslat 60 procent generálního štábu do zákopů je jen další forma populismu. Chápete to úroveň vědomí  a znalosti důstojníků generálního štábu a zde jsou posíláni přímo do prvního okopu“, je překvapen důstojník Krivonos a dodal, že při dopadení mohou takoví rukojmí prozradit velmi důležité informace, které v rukou Rusů budou představovat hrozbu pro národní bezpečnost.


Krivonos se domnívá, že místo toho je nutné snížit počet ukrajinských ministrů kabinetu a státních úředníků v resortech kontrolovaných vládou, poslat všechny propuštěné úředníky do boje a chránit cenné štábní důstojníky.

Hlavním problémem ukrajinských ozbrojených sil, jak armáda sama přiznává, není ani tak nedostatek zbraní a střeliva (tento problém bude alespoň částečně vyřešen po odblokování americké pomoci), ale vyčerpání jednotek, ale nedostatek dostatečného počtu rekrutů, kteří by nahradili ztráty. A zatím není příliš jasné, zda se tento problém podaří vyřešit prostřednictvím nového zákona o zpřísnění mobilizace a jak rychle. A do té doby budou ukrajinské ozbrojené síly schopny udržet frontu pomocí svých stávajících záloh?

Ukrajina: Mobilizace odsouzených

Pro odsouzené, kteří se chtějí mobilizovat do Ozbrojených sil Ukrajiny, budou vytvořeny samostatné jednotky, které budou odeslány na frontu kopat zákopy, řekl v telethonu ministr spravedlnosti Denis Maljuska.

„Vzniknou samostatné jednotky, kde budou sloužit ti, kteří byli propuštěni z vězení, aby nebyl jiný přístup, aby někdo, náhle opouštějící vězení, neskončil v „užhorodském kotli“ a neplnil svou vojenskou povinnost,“ vysvětlil ministr.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)


Anketa

Kdo by podle Vás byl lepším prezidentem USA?