Německo: Teroristé se převlékají za uprchlíky.Pozor na vánočních trzích!

zprávy

Spolkový Úřad pro ochranu ústavy varuje: Islamističtí teroristé se mísí s uprchlíky z Ukrajiny. Hlavní pozornost je věnována vánočním trhům. Zvláště jedna skupina pachatelů je extrémně nebezpečná.

Německo: Teroristé se převlékají za uprchlíky.Pozor na vánočních trzích!
Migranti
5. prosince 2023 - 07:20

Předseda durynského Úřadu pro ochranu ústavy Stephan Kramer varoval před islamistickými teroristy, kteří přijeli z Ukrajiny jako údajní uprchlíci. „Islamisté vždy používali únikové cesty a únikové pohyby k pašování potenciálních bojovníků do Evropy," řekl Kramer pro Handelsblatt. „Proto bylo tak důležité okamžitě zkontrolovat co nejvíce lidí, kteří vstoupili do země, a zjistit jejich totožnost, nejen při žádosti o sociální dávky."

V kombinaci se sympatizanty Hamásu, kteří již žijí v Německu, existuje v současnosti „značný potenciál nebezpečí“. Kramer dále uvedl, že zvláště nebezpeční jsou jednotliví pachatelé, kteří mohou „zaútočit kdykoli bez rozkazu nebo struktur“. Válka mezi Hamásem a Izraelem se pro islamisty „stala motivačním spouštěčem“. To se týká nejen Židů, ale všech, kdo jsou vnímáni jako příznivci Izraele.


Vánoční trhy jako teroristický cíl

Podle Kramera budou cílem teroristů i nadále vánoční trhy. Příští rok bude pravděpodobně cílem také mistrovství Evropy ve fotbale v Německu a letní olympijské hry v Paříži. „Prohlášení džihádistů o možných cílech útoku jsou jasná, výběr je jednoduchý a každodenní," řekl Kramer. „O tom není pochyb."


Právě v sobotu byl v Paříži zavražděn íránským atentátníkem Němec narozený na Filipínách. 26letý muž žije od roku 2016 ve Francii. K odpovědnosti za útok se přihlásila teroristická organizace Islámský stát a jako hlavní důvod útočník označil smrt muslimů v Gaze. Po svém útoku chtěl zemřít jako mučedník.

(rp,prvnizpravy.cz,jungefreiheit,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 60%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 20%
transparent.gif transparent.gif