Německý ministr: Proč by měli umírat Němci? Založíme cizineckou legii!

zprávy

Německý ministr obrany Boris Pistorius chce v budoucnu otevřít cestu cizincům do Bundeswehru. Vznikne pak německá cizinecká legie?

Německý ministr: Proč by měli umírat Němci? Založíme cizineckou legii!
Boris Pistorius, německý ministr obrany
23. ledna 2024 - 06:20

Spolikový ministr obrany Boris Pistorius nedávno nastolil perspektivu války NATO proti Rusku a v rozhovoru pro „Tagesspiegel“ hovořil o přijímání cizinců do Bundeswehru.

To, co si tam můžeme za úplatu přečíst, má hodnotu asi jako jízdenka na vlak duchů. Pistorius a další chtějí, aby bylo Německo „připravené na válku“. Není to snadný úkol v zemi, jejíž ozbrojené síly mohou v současnosti obsadit pouze 180.000 z 203.000 pozic. V roce 1989 jich bylo ještě 487.000 – s povinnou vojenskou službou.


Takže to, co politická třída dříve vymyslela pro německou ekonomiku, by mělo platit i pro armádu: cizinci by mohli zaplnit existující mezery. „Nebyli bychom prvními ozbrojenými silami v Evropě, které by to udělaly,“ říká ministr obrany. A Marie-Agnes Strack-Zimmermann (65, FDP - která své politické konkurenty přirovnává k výkalům) dodává, že v budoucnu budou moci vojáci bez německého pasu ho mohou získat rychleji díky úspěšné službě v Bundeswehru.

Obranný politik CDU Johann Wadephul (60) se smysluplně ptá: „Je nutná úplná znalost němčiny?“ – Odpověď: „Asi ne. Po základním výcviku musí příslušníci francouzské cizinecké legie ovládat pouze 180 francouzských slovíček. Cizinci legionáři ze Spolkové republiky Německo by neměli používat větší počet  německých slov, pokud se chystají projít minovým polem na Ukrajině nebo se kdekoli jinde na světě spálit.“

Francouzská cizinecká legie je pozůstatkem koloniální éry. Přítomnost cizích žoldnéřských jednotek snižuje politický práh pro vojenská dobrodružství. Je mnohem snazší beze slova vyškrtnout žoldáka z přídělového seznamu, než napsat dopis příbuzným padlého německého vojáka a vysvětlit význam jeho smrti.

Blábolení německých politiků je čím dál nebezpečnější. Doufejme, že budou „odstaveni“ ve volbách, než nás dotlačí do války! Dodává autor článku na německém webu PiNews.

(rp,prvnizpravy.cz,pinews,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 67%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif