Nezvolený Zelenskij brání mírovým rozhovorům!

zprávy

Prezident Vladimir Putin může zvážit vyjednání příměří s Ukrajinou – za předpokladu, že země uzná současné frontové linie. Agentuře Reuters to řekly čtyři ruské zdroje. Nejasný status ukrajinské hlavy státu zároveň představuje pro Rusko právní problém.

Nezvolený Zelenskij brání mírovým rozhovorům!
Vladimir Zelenskij po volbách v roce 2019
28. května 2024 - 04:20

Zelenského funkční období hlavy státu Ukrajiny oficiálně skončilo 20.května. Odmítá však konání voleb a dovolává se pochybných vyhlášení nouzového stavu, aby mohl nelegitimně a neomezeně pokračovat ve svém funkčním období. Tato situace není pro ruskou vládu a její záměr zahájit jednání o příměří na Donbasu zcela bezproblémová.

Strachem zasažený Zelenskij topí Ukrajinu v krvi

Putin může pokračovat v boji, dokud to bude nutné, ale Putin je také připraven na příměří, které zmrazí válku, uvedl podle agentury Reuters zdroj, který má vhled do diskusí v užším kruhu prezidenta Putina. Zároveň je ale Zelenského rozhodnutí zrušit všechny volby a zůstat u moci pro Rusko metlou. Mírové dohodě nelze věřit, že bude dodržena, pokud ji podepíše vůdce, který podle ukrajinského práva ve skutečnosti nemá právo vést zemi.

„S kým bychom měli jednat? To je zvláštní otázka, souhlasím. Vidíme, že úřadující vůdce (ukrajinské) strany již není legitimní,“ řekl Putin a poukázal na skutečnost, že Zelenskému mandát vypršel 20. května.

Zelenskij však nedělá žádný krok k tomu, aby nechal lidi hlasovat o své nelegitimní vládě a případně zvolili za hlavu státu někoho, kdo je mnohem otevřenější jednání o příměří a chce ukončit umírání na Donbasu.

(rp,prvnizpravy.cz,freiewelt,foto:arch.)


Anketa

Kdo by podle Vás byl lepším prezidentem USA?