Orbán: Maďarsko není černá ovce, ale první vlaštovka. Čekáme na ostatní!

zprávy

<< VIDEO >> Nejdéle sloužící hlava evropského státu maďarský premiér Viktor Orbán přednesl v Curychu projev ke 100.narozeninám švýcarského Weltwoche.

Orbán: Maďarsko není černá ovce, ale první vlaštovka. Čekáme na ostatní!
Viktor Orbán, maďarský premiér
24. listopadu 2023 - 06:20

Orbán zahájil prohlášením, že Evropa ztratila schopnost sebeurčení. Adenauer a Schumann by věděli, že kopírování amerického ekonomického modelu by mělo pro Evropu katastrofální důsledky. Kovbojský kapitalismus je Evropě cizí, protože postrádá „orientaci na obecné dobro“. Po roce 1990 zanikla sovětská struktura, ale zůstala americká struktura, což v posledních letech vyústilo v téměř úplnou transformaci Evropy pomocí progresivně-liberálních principů.

V tuto chvíli se Orbán zeptal, zda je možné znovu získat strategickou suverenitu. Tato „strategická suverenita“ je jedním ze čtyř základních požadavků „magdeburského volebního programu“ mé strany v EU.

Dnes USA celosvětově ztrácí půdu pod nohama, protože zahraniční politika založená na hodnotách byla nezápadními zeměmi vnímána jako tvrdá politika zájmů. Evropa také ztrácí a dokonce jí hrozí, že zchudne, protože je připoutaná k USA.

Prvnizpravy.cz - Orbán pohrozil, že zablokuje veškerou pomoc Ukrajině

„Evropské vedení“ dnes neexistuje, protože EU znamená vítězství byrokratů nad politiky a protože chybí osobnosti, které by se osvobodily od intelektuální okupace progresivně-liberální hegemonie.

Orbán v závěru svého projevu doporučil maďarský model jako alternativu bruselského modelu: v roce 2010 tam byla prolomena liberální hegemonie a zaveden pluralitní, suverénní státní étos.



Místo migrace je v Maďarsku byla rodinná politika. Poznamenal také, že maďarský hraniční plot a maďarská pohraniční stráž letos zabránily 270.000 nelegálních přechodů hranic.

Nakonec je třeba poznamenat, že Maďarsko pod Viktorem Orbánem se stále více rozvíjí v Piemont nové Evropy. A tak maďarský premiér v Curychu správně a sebevědomě skončil: „Maďarsko není černá ovce, ale první vlaštovka. Čekáme na ostatní!"


(rp,prvnizpravy.cz,pinews,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Měla by Danuše Nerudová odstoupit z kándidátky STANu do eurovoleb?

Ano 72%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif