Orbán proti dalším vlnám azylu: „Nechceme mini-Gazy v Budapešti“

zprávy

Stále více imigrace také zvyšuje riziko terorismu, varoval maďarský premiér Viktor Orbán: „My Maďaři nechceme mini-Gazy v obvodech Budapešti.“

Orbán proti dalším vlnám azylu: „Nechceme mini-Gazy v Budapešti“
Viktor Orbán v rozhovoru pro Kossuth Radio
14. listopadu 2023 - 03:20

„Obyvatelé Evropy nechtějí válku ani migraci, a proto budou evropské volby v příštím roce především o změně migrační politiky. Protože změna je v Bruselu nezbytná,“ řekl v nedávném rozhovoru pro Kossuth Radio maďarský premiér Viktor Orbán .

A šéf vlády dal jasně najevo: „Nechceme mini-Gazzy v okresech Budapešti,“ a zdůraznil, „jakmile Evropská unie přijme migranty, může je často z Evropy poslat domů. Nově příchozí by však vytvořili ghetta v rámci stávajících komunit, což by vedlo k sociální dezintegraci.“

Maďarsko: EU nemá právo zahájit jednání o členství s Ukrajinou

Orbán si také položil otázku, jak mohou liberální elity nadále podporovat masovou migraci? A vyzval k národní jednotě v této otázce v Maďarsku. Maďarská hlava státu obvinila Brusel, že je „zajat globalistickou elitou a finančními skupinami“. a řekl, že „jejich rozhodnutí byla motivována zájmy těchto skupin“.

Navzdory hraničnímu plotu se migranti stále snaží překročit hranici do Maďarska.



Kritika „mírového projektu“ Evropy

Maďarský premiér také v rozhovoru kritizoval „byrokraty v Bruselu a v evropských médiích“: „Evropané jsou pro ochranu životního prostředí, ale ne pro zničení průmyslu. Vedení EU musí „znovu jednat v zájmu evropských občanů“: „Evropská unie byla vytvořena jako mírový projekt pro Evropu – a nyní jsme v Evropě několik měsíců ve válce. To nikdo nechce."

(rp,prvnizpravy.cz,express,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 66%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif