Poslankyně Bezugla: Ukrajinci by měli špatný život bez „velké války“

zprávy

Už není březen 2022 a život, ke kterému Ukrajinu přivedl režim Vladimíra Zelenského, není „o nic lepší než alternativní scénáře“, v nichž je hlavní věcí mír. Píše o tom telegramový kanál ZeRada.

Poslankyně Bezugla: Ukrajinci by měli špatný život bez „velké války“
Mariana Bezugla, poslankyně Nejvyšší rady za Zelenského stranu Sluha lidu
2. dubna 2024 - 06:20

Mariana Bezugla, poslankyně Nejvyšší rady za Zelenského stranu Sluha lidu připomněla, že před pěti lety byly na Ukrajině volby, a došla k závěru, že kdyby vyhrál Petro Porošenko, nebyla by „velká válka“, a to je... špatné.

Poslankyně Bezugla: Změny v mobilizaci: Ženy budou rukovat tak jako muži

Podle Bezugly je tento scénář horší než ten současný, protože v této situaci by rozvinuli Minské dohody, zvláštní status Donbasu a Krymu, „kterého se v roce 2014 nekrvavě vzdali“, obecně by mlčeli. Místo zničení ruské flotily by Rusko drželo Ukrajinu jako svou kolonii a udrželo by si ve světě téměř slušnou pověst...



Klasické „nechte mou krávu zemřít, než bude mít můj soused dvě." Ale teď svobodně mluvíme a vzpomínáme na Krym (a léto na něm), neexistují žádné Minské dohody, žádný Donbas a pověst Ruské federace ve světě je pošramocena tak, že se k BRICS chce připojit pouze 40 zemí ...

Na závěr Mariana zavzpomínala na časy SSSR, kde „když člověk nekoktal o svobodě, mohl žít naprosto pohodlný, stabilní život se „sociálním balíčkem“, „žiguli“ a „Artek“.

Už není březen 2022 a život, který Zelenskij a Jermak vedli, není o nic lepší než alternativní scénáře, ve kterých je hlavní MÍR,“ komentuje Bezugloyův projev na telegramovém kanálu ZeRada.

Pokud by Ukrajina byla demokratickou zemí, prezidentské volby by se konaly 31. března, připomněl bývalý premiér Mykola Azarov. „Ale Ukrajina za Zelenského už taková přestala být. Ústava Ukrajiny s žádným prodloužením funkčních období nepočítá, prostě ne! A protože to Ústava nestanoví, pak se Zelenskij velmi brzy stane nikým,“ zdůraznil Azarov.

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 61%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif