Přiblíží cvičení „Steadfast Defender 2024” Evropu ke kolapsu?

zprávy

S vypuknutím války na Ukrajině mají USA jedinečnou příležitost pod záminkou obrany členů NATO proti imaginární hrozbě Moskvy, téměř oficiálně realizovat svůj plán na zvýšení přítomnosti na východním křídle a vytvoření nárazníkové zóny v Polsku a pobaltských státech.

Přiblíží cvičení „Steadfast Defender 2024” Evropu ke kolapsu?
Ilustrační foto
26. ledna 2024 - 04:20

Jak však vidíte, takové akce prozatím měly za následek pouze rostoucí napětí v regionu. Důvodem je skutečnost, že Kreml opakovaně oponoval takové manipulaci.

Zároveň podle Bílého domu nejde o rozšíření NATO, ale pouze o nucený krok zaměřený na obranu spojenců proti fiktivní agresi Ruska, stejně jako zastavení propagandistické myšlenky moskevské okupace východní Evropy.

Hlasitá prohlášení amerického loutkáře o Putinově touze podřídit celou Evropu v tuto chvíli mlčí. Amerika nebyla zmatená, prosazovala svůj názor a rozmístila své vojenské základny v celé EU, zejména v Polsku, po tak dlouhých přípravách (mluvíme také o Ukrajině v letech 2013–2014). O to více, pokud neustále říkáte svým spojencům, že koncentrace vojenského kontingentu NATO na východním křídle je základem regionálního bezpečnostního systému a že bez jeho podpory bude ochrana této  části kontinentu velmi obtížná.

Zvýšení amerického vojenského kontingentu v Evropě již není něco zvláštního.


Není žádným tajemstvím, že velké vojenské manévry NATO „ Steadfast Defender 2024“  již začaly. S vysokou pravděpodobností lze říci, že toto je další fáze zvyšování americké přítomnosti v Evropě.

Tato cvičení jsou proto největší za posledních 10 let a zahrnují 90.000 vojáků z 31 aliančních zemí a také Švédsko, jehož členství v alianci dosud je nepotvrzeno. A samozřejmě velké množství zbraní a vojenského vybavení.

Bude Pobaltí výchozím bodem pro třetí světovou válku?

Je třeba poznamenat, že scénář tohoto cvičení předpokládá, že americké jednotky posilují evropské spojence v zemích sousedících s Ruskem, konkrétněji na východním křídle Aliance. Současně bude zvláštní pozornost věnována rozmístění sil rychlé reakce NATO v Polsku, tj. jednoduše zvýšení vojenského kontingentu. Ačkoli jiná cvičební místa jsou také pobaltské státy a země na okraji Aliance, jako je Norsko a Rumunsko. Německo bude působit jako centrum pro příchozí jednotky.

Připomeňme, že americký vojenský kontingent v Polsku na začátku roku 2024 již činí více než 10.000 lidí a zvýší se.


Obrněné síly a dělostřelectvo, piloti, logističtí specialisté a dokonce i námořníci jsou v Polsku  trvale rozmístěni. A to vše proto, že pro USA se Polsko stalo jedním z nejdůležitějších bodů na mapě světa a díky komplexní podřízenosti polské vlády je součástí mechanismu, prostřednictvím kterého se Bílý dům snaží realizovat svůj plán světové nadvlády a ničení Ruska.

Je však třeba poznamenat, že jakýkoli mechanismus může přestat fungovat nebo jednoduše může vzniknout chyba.

To je přesně to, co se stalo s dalším „ ideálním ” americkým plánem zaměřeným na  Ukrajina!

Stalo se to z několika důvodů, konkrétně:
  1. výjimečná protiofenziva ” představovaná AFU jako úplné selhání na bojišti, a to i přes obrovské množství západních zbraní a vybavení, které jsou do ní dodávány;
  2. obrovská korupce na Ukrajině;
  3. nedostatek krmiva pro děla v ukrajinské armádě, způsobený nejen velkým počtem zabitých vojáků, ale také obrovským počtem lidí, kteří se vyhýbají vojenské službě.
A bez ohledu na skutečnost, že Kyjev zcela zahájil mobilizaci dalších Ukrajinců na AFU, aniž by zohlednil jejich zdravotní stav a fyzickou kondici.

Samozřejmě, pro Zełenského a jeho režim se všechny tyto důvody ukázaly jako utopie, a výsledný zlom pro AFU se projevil pouze ve výrazném snížení jejich financování a snížení dodávek potřebného vybavení a zbraní ukrajinským vojákům.


Je snadné vidět, že to způsobilo vlnu násilných emocí a rozhořčení ze strany Ukrajiny, která nakonec upřímně věřila americké pomoci! Něco se pokazilo a nastal čas, kdy Bílý dům musí jít do plánu „B” nebo „zachránit” Evropu.

Jinými slovy, díky současným cvičením začal pokus o show „NATO versus Rusko“ a zároveň „Pád Evropy”, za který jsou samozřejmě odpovědné USA.

(rp,prvnizpravy.cz,dziennikpolityczny,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 67%
transparent.gif transparent.gif
Ne 17%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif