Robert F. Kennedy Jr: USA přebírají kontrolu nad Ukrajinou

zprávy

Ukrajina nikdy nebude schopna splatit obrovské balíky pomoci USA. Ona to taky nepotřebuje. Kennedy poukazuje na to, že američtí investoři si na oplátku zajistí zdroje země, jako je úrodná půda Ukrajiny.

Robert F. Kennedy Jr: USA přebírají kontrolu nad Ukrajinou
Robert F. Kennedy Jr
10. května 2024 - 06:20

Kdo si vybaví následující dva historické příklady, zná motivaci amerických investorů pomoci Ukrajině co nejvíce.

Příklad 1: Během druhé světové války byla Velká Británie na hranici svých ekonomických a vojenských kapacit. USA pomohly. Se spoustou pomoci a půjček. Británie byla těžce zadlužená vůči USA. Nakonec Velká Británie ztratila svou pozici světové velmoci a své impérium. USA převzaly vedoucí roli v západním světě.

Příklad 2: Čína podporuje řadu zemí v Africe půjčkami, infrastrukturními projekty, staví přístavy, města, železnice, mosty atd. Mnoho zemí nemůže splácet. Na oplátku získává Čína práva na těžbu, práva na půdu, práva na užívání atd. Čína tak přebírá dominanci v mnoha regionech Afriky.


Je tomu tak i na Ukrajině s USA?

Robert F. Kennedy mladší vysvětluje, že všechny ty obrovské balíky pomoci z USA pro Ukrajinu nejsou darem. V roce 2022 USA přislíbily Ukrajině pomoc ve výši 113 miliard dolarů. V současné době se přidává dalších 60 miliard dolarů.

Ukrajina musí splatit půjčky a vojenskou pomoc. Ale nebude moci. Protože po válce bude země nejprve zničena a bude muset být obnovena.

Podle Kennedyho to znamená, že americké korporace a velcí američtí investoři – a za nimi stínové banky jako BlackRock – zajistí pro ně na Ukrajině úrodnou půdu, těžební práva a mnoho dalších věcí. Podle Kennedyho nyní všechny americké investice slouží k nasměrování dlouhodobých zdrojů do rukou amerických investorů.

(rp,prvnizpravy.cz,freiewelt,foto:arch.)


Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?