Ruské jednotky postupovaly na několika sektorech fronty

zprávy

Situace na frontě doznala řady změn. Rusové postupovali ve dvou oblastech - v severní části Kliščijivky u Bachmutu  a také směrem Avdijivským - u Archangelska a Umanu, píše se na ukrajinském webu Strana.

Ruské jednotky postupovaly na několika sektorech fronty
Ilustrační foto
26. května 2024 - 03:20

Uman, soudě podle mapy Deep State, se zcela přesunul do „šedé zóny“. Ruská veřejnost tvrdí, že tato vesnice byla zcela dobyta, ale Ukrajina to nepotvrdila.

Předpokládá se, že Uman leží na linii obrany, kterou ukrajinské ozbrojené síly vybudovaly po ústupu z Avdijivky na ochranu Pokrovska. Tato linie se opírá o řadu vodojemů.



Generální štáb ukrajinských ozbrojených sil píše, že poblíž Očeretina Rusové zaznamenali částečný úspěch východně od Jevgenijevky a ukrajinské jednotky „přijímají aktivní opatření k obnovení ztracené pozice“. To je také pohyb na západ, směrem na Pokrovsk.

Generální štáb také ve své včerejší zprávě oznámil „částečný úspěch“ Ruské federace v Kupjanském směru.

„V současné době pokračují boje u Novojegorovky, Petropavlovky a Ivanovky V posledních dvou oblastech má nepřítel částečný úspěch, situace je napjatá, ukrajinské obranné síly přijímají aktivní opatření ke stabilizaci situace,“ uvádí zpráva.

Petropavlovka se nachází východně od Kupjanska, nedaleko města, a Ivanovka se nachází jihovýchodně, v oblasti Kislovka na dálnici ze Svatova do Kupjanska.

Americký institut pro studium války zaznamenává několik dalších pokroků Ruské federace. Zejména ve směru Svatova - na východ od Berestovoj a ve směru na Stelmachivka. A také na jih - poblíž Makejevka u Kremennaja.

Kromě toho byly obnoveny boje u Novomichajlovky (směr Ugledar). Dříve ruské veřejné stránky psaly o postupu Ruské federace. Institut potvrzuje, že Rusové postoupili jihozápadně od nedávno dobyté vesnice.

Ve směru na Charkov se ruské jednotky nedávno přiblížily ke zničenému mostu přes řeku Volčja jihovýchodně od obce Tichoj (východně od Volčanska). Frontová linie vede hlavně podél této řeky.


(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:arch.)


Anketa

Jste spokojeni s výsledky voleb do Evropského parlamentu?

Ano 27%
transparent.gif transparent.gif
Ne 63%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 10%
transparent.gif transparent.gif