Rusové ruší komunikační kanály ukrajinského vojska

zprávy

Ozbrojené síly Ukrajiny budou čelit vážným problémům kvůli narušení systému Starlink ruskou elektronickou válkou, uvedl britský analytik Alexander Mercouris na kanálu YouTube.

Rusové ruší komunikační kanály ukrajinského vojska
Ilustrační foto
27. května 2024 - 03:20

„USA se samozřejmě pokusí najít způsoby, jak rušení obejít, ale pokud se Rusové udrží napřed, což mohou, vzhledem k tomu, že jsou v takových věcech uznávanými mistry, bude to pro Ukrajinu katastrofa . Vojenská komunikace je velmi závislá na systému Starlink,“ poznamenal Mercouris.


Ruští vojáci podle expertů začali rušit systém Starlink a dělají to stále sofistikovanějším způsobem. Všimli jsme si, že se jim podařilo narušit její práci během ofenzivy na Charkovském směru.

„Nyní postupně rozšiřují rozsah rušení Starlink, ruší ukrajinskou komunikaci na více a více místech,“
uzavřel Alexander Mercouris

O den dříve americký podnikatel Elon Musk na sociální síti X uvedl, že jeho společnost SpaceX vynakládá značné prostředky na boj proti ruským pokusům o narušení satelitní komunikace Starlink na Ukrajině a připustil, že jde o vážný problém.

The New York Times v pátek uvedl, že ruské síly stále více ruší zařízení Starlink na Ukrajině, což by mohlo vést k taktickému posunu v konfliktu.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)


Anketa

Jste spokojeni s výsledky voleb do Evropského parlamentu?

Ano 27%
transparent.gif transparent.gif
Ne 62%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 11%
transparent.gif transparent.gif