Seymour Hersh odhaluje manipulaci CIA se sabotáží Nord Stream 2

zprávy

Investigativní novinář Seymour Hersh publikoval  článek na Substacku  , ve kterém tvrdí, že CIA byla pověřena vypracováním krycího příběhu pro útoky Nord Stream, který byl předán The  New York Times  a německým novinám  Die Zeit .

Seymour Hersh odhaluje manipulaci CIA se sabotáží Nord Stream 2
Z místa výbuchu
30. března 2023 - 04:20

Tento krycí příběh byl vytvořen s cílem připsat vinu na Spojené státy poté, co byla 8. února zveřejněna  zpráva pana Hershe  , která tvrdila, že prezident Biden nařídil útok na plynovody Nord Stream, které spojují Rusko s Německem.

Byl to totální výmysl americké tajné služby, který byl předán Němcům a měl za cíl zdiskreditovat váš příběh ," řekl zdroj z americké zpravodajské komunity panu Hershovi.

Hersh řekl, že CIA dostala příkaz přijít s krycím příběhem poté, co se prezident Biden 3. března ve Washingtonu setkal s německým kancléřem Olafem Scholzem. Návštěva pana Scholze byla velmi krátká a nezahrnovala obvyklý společný tiskový brífink, který následuje po setkání prezidenta s dalším světovým lídrem.

Hersh se dozvěděl, že jeho zprávu podrobně popisující, jak Spojené státy odstranily Nord Stream, diskutovali Biden a Scholz .

Hersh píše: „ Někdo s přístupem k diplomatickým zpravodajským informacím mi řekl, že se diskutovalo o odhalení ropovodu a v důsledku toho byly určité složky Ústřední zpravodajské služby požádány, aby připravily krycí zprávu. ve spolupráci s německými zpravodajskými službami, které poskytne americkému a německému tisku alternativní verzi zničení Nord Streamu 2  “.

Výsledek práce CIA  byl zveřejněn v The New York Times a Die Zeit 7. března . Zpráva New York Times je velmi vágní a říká, že američtí představitelé nyní tvrdí, že bombové útoky Nord Stream mohly být provedeny „proukrajinskou skupinou“.


Podle  listu Die Zeit se němečtí vyšetřovatelé domnívají, že bombový útok provedlo  šest lidí na jachtě pronajaté v Polsku a vlastněné dvěma Ukrajinci . V následujících dnech další západní média publikovala podobné články  posilující mediální pokrytí .

Pan Hersh řekl, že informace, které obdržel The  New York Times ,  „ pocházely od skupiny expertů CIA na podvody a propagandu, jejichž posláním bylo krmit noviny krycím příběhem – a chránit prezidenta, který učinil zavádějící rozhodnutí a nyní lže. to  .”

Titulní příběh nabízí radikálně odlišný příběh od toho, co tvrdí Hershova zpráva z 8. února. Na základě nejmenovaných zdrojů Hersh oznámil, že ropovody Nord Stream byly zničeny výbušninami nastraženými potápěči amerického námořnictva v červnu 2022 pod rouškou cvičení NATO v Baltském moři. Operace byla provedena v koordinaci s Norskem a norské špionážní letadlo 26. září 2022 odpálilo výbušniny svržením sonobuoy.

Poslední Scholzova návštěva Washingtonu byla 7. února 2022. Toho dne během tiskové konference  Joe Biden slíbil, že pokud Rusko napadne Ukrajinu, „ukončí“  plynovod Nord Stream 2. Podle Hershe je plán na zničení plynovody už v té době probíhaly a spiklenci brali Bidenův komentář jako nehoráznou hrozbu.

PŘEKLAD: "  Biden v únoru 2022: "Pokud Rusko napadne... pak už nebude Nord Stream 2. Ukončíme to."
Otázka: „Ale jak přesně budete postupovat, protože projekt je pod německou kontrolou? Joe
Biden: „Slibuji vám, že to zvládneme. »
 «

Pokud jde o Scholzovu možnou spoluúčast na operaci, Hersh ve svém novém článku uvedl:

„Na tomto místě je třeba poznamenat, že kancléř Scholz, ať už předem varoval před zničením ropovodu – což zůstává otevřenou otázkou –, byl od loňského podzimu jednoznačně spoluviníkem podpory Bidenovy administrativy pro krytí- operace v Baltském moři ."

(rp,prvnizpravy.cz,agoravox,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 64%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif