Situace na frontové linii Ukrajina-Rusko

zprávy

V posledních dnech přicházejí zprávy téměř z celé frontové linie o postupu ruských jednotek, píše se na ukrajinském webu Strana.

Situace na frontové linii Ukrajina-Rusko
Ilustrační foto
25. března 2024 - 03:20

Rusové včera postupovali směrem k Časov Jar, informuje ukrajinská vojenská veřejná stránka Deep State. Soudě podle mapy tohoto zdroje se postup uskutečnil v úseku Bogdanovka - Ivanovskoje.

„Takový vývoj situace zhoršuje provoz v okolí města,“ píše telegramový kanál.

Ruské ministerstvo obrany v sobotu uvedlo, že ruské jednotky dobyly Ivanovskoje. Na mapě Deep State je však západní část vesnice stále v šedé zóně.

Podle veřejnosti provádějí Rusové útoky a útoky podél téměř celé ukrajinské obranné linie Časov Jar.

„Jejich cíl je zřejmý: jít po hřebeni do Časov Jar. Nepřítel využívá nedostatku zbraní a převahy v lidské síle a vybavení. Situace se pomalu, ale jistě zhoršuje," domnívá se telegramový kanál.

U Avdijivky se také zhoršila pozice ukrajinských ozbrojených sil v hlavních oblastech.



Ústav pro studium války píše, že ruské jednotky postoupily jižně od Berdyči na západ od Tonenky. Podle Deep State se pod Tonenkou „situace výrazně zhoršila“. Pohyb z Tonenky představuje hrozbu pro Pervomajskoje, které se nachází na jihu.

Rusové vytlačili Ukrajince z Rabotina. Washington kritizuje taktiku Kyjeva

Veřejnost také píše, že v Berdyči se vedou těžké bitvy o jednu z ulic. Orlovka je obsazena hlavně nepřítelem, odkud se Rusové snaží vyrazit jižně od Semenovky.

Začátek bojů o Semjonovku, která se nachází západně od linie držené ukrajinskými ozbrojenými silami u Avdijivky, potvrzuje i ruská veřejnost.

Připomeňme, že ruské ministerstvo obrany oznámilo úplné dobytí Tonenky a Orlovky, což Ukrajina nepotvrzuje – zaznamenává však zhoršení situace.

Tedy ukrajinská obranná linie, obsazená zde po ztrátě Avdijivky, je postupně protlačována ruskými jednotkami.

Dále na jih si Rusové vytvořili opěrný bod u Krasnogorovky, hlásí Deep State.

Ruské jednotky také postupují ve Staromajorském prostoru na Vremevském výběžku, což potvrzuje ukrajinská a ruská veřejnost. V sektoru Záporoží postupovali na západ od Verbovoje, píše Institute for the Study of War.

Na severu Ruská federace postoupila směrem Liman, což je zaznamenáno veřejností na obou stranách.

Hlavním faktorem postupu ruských jednotek, jak píší odborníci, je masivní bombardování ukrajinských pozic leteckými pumami. Ozbrojeným silám Ukrajiny také chybí personál.

„Nepřítel přisunuje velký potenciál lidské síly a postupně vyčerpává naše dostupné zdroje,“ píše Deep State.

(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 67%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif