Strach a obava ukrajinských vojáků: Wagnerovci jsou zpět na frontě

zprávy

Wagnerovci se vrací na frontu na Ukrajinu, ale jako součást Ruské gardy. Podle zveřejněných údajů od zdrojů spojených s velením Wagnerovců se formuje 1.dobrovolnický sbor.

Strach a obava ukrajinských vojáků: Wagnerovci jsou zpět na frontě
Ilustrační foto
22. ledna 2024 - 04:20

Velitel jednotek Národní gardy Ruska Viktor Zolotov vyzval zaměstnance společnosti k vytvoření dobrovolnického sboru v rámci útvaru. Další informace budou zveřejněny na telegramových kanálech spojených s Wagnerem.

V současné době probíhá nábor ve dvou směrech: Ukrajina – šestiměsíční smlouva a Afrika – devítiměsíční smlouva.

Britská rozvědka: Většina bojovníků Wagner PMC přešla k Ruské gardě

Příprava probíhá ve školicím středisku po dobu jednoho měsíce. Jsou poskytovány všechny potřebné výhody, včetně statutu válečného veterána. Pojištění na zranění a smrt je zaručeno.

„První dobrovolnický sbor zve do práce lidi, pro které je Obrana vlasti jedinou správnou volbou. Velitelský štáb a jádro jsou ti lidé, kteří léta plní úkoly na Ukrajině, v Sýrii, Libyi, Súdánu, Středoafrické republice, Mosambiku, Madagaskaru a Mali,“ uvádí se v oznámení.

Dne 25. prosince 2023 podepsal Vladimir Putin zákon „O dobrovolnických formacích v Ruské gardě“, který umožnil zahájení formování 1.dobrovolnického sboru. Již dříve bylo oznámeno, že „Wagnerovci“ jdou pod záštitu Ruské gardy, aby nepřekáželi ministerstvu obrany. Velení zároveň Wagnerovcům  garantovalo zachování velitelské struktury, praporů a pojmenování.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 67%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif