Ukrajina zkontroluje tisíce osvědčení o nevhodnosti pro vojenskou službu

zprávy

Donucovací úředníci budou pravděpodobně muset zkontrolovat tisíce osvědčení vydaných vojenskými lékařskými komisemi od února 2022.

Ukrajina zkontroluje tisíce osvědčení o nevhodnosti pro vojenskou službu
Ilustrační foto
31. srpna 2023 - 04:20

Uvedl to zástupce prezidenta ve Nejvyšší radě Fedor Venislavsky na  telethonu.

„Tyto dvě složky jsou (aktivity TCK a All-Russian Exhibition Complex) určeny k provádění mobilizačních opatření na Ukrajině, nebo spíše, porušení doprovázející tyto dvě složky získávají hrozby pro národní bezpečnost, “uvedl.


Venislavsky zároveň zdůraznil, že Ukrajinci, kteří se snaží vyhnout mobilizaci nákupem falešných dokumentů, zejména osvědčení vojenských lékařských komisí o nevhodnosti pro službu v armádě, jsou zapojeni do trestného činu.

„Myslím, že můžeme mluvit o desítkách tisíc lidí, kteří jsou prohlášeni za nevhodné pro vojenskou službu. Samozřejmě nemůžeme říci, že všichni byli nepřiměřeně prohlášeni za nevhodné, ale významnou součástí jsou občané, kteří se snažili vyhnout odvodu v rámci zkorumpovaných schémat,“ řekl poslanec Nejcyšší rady.


Připomeňme, že prezident uspořádal schůzku SNBO, kde bylo rozhodnuto zkontrolovat osvědčení o zdravotním postižení a nevhodnosti pro vojenskou službu, vydané vojenskými lékařskými komisemi od 24. února 2022.

.(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:arch.)


Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 13%
transparent.gif transparent.gif
Ne 73%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif