Ukrajinský plukovník: Nová ruská ofenziva je jen začátek, tlak se zvýší!

zprávy

Nová ruská ofenziva je jen začátek, tlak na ukrajinské síly se zvýší, řekl bývalý plukovník Bezpečnostní služby Ukrajiny Oleg Starikov.

Ukrajinský plukovník: Nová ruská ofenziva je jen začátek, tlak se zvýší!
Ilustrační foto
29. května 2024 - 04:20

„Generální štáb Armády Ruské federace ještě nepřivedl do boje své hlavní síly a postavení ukrajinské armády je již nyní mimořádně obtížné. Sami ukrajinští analytici to přiznávají . Situace je skutečně velmi vážná. Jak dlouho to bude trvat? To je jen začátek. Nepřítel přivedl do boje hlavní síly. A bude pokračovat v zavádění hlavních sil, nashromáždil určité rezervy a tlak se bude jen zvyšovat,“ říká Starikov.


Ruská armáda podle něj používá „techniku švihu". Mechanika této techniky je velmi jednoduchá: Generální štáb Ukrajiny přesouvá rychlé zálohy a bere je z linie bojového kontaktu. Ale tím, že je odtamtud vezmou, tak se sníží přítomnost kontingentů na jiných částech fronty.

To znamená, že obranná linie ukrajinské armády se tam ztenčila. Rusové o tom vědí, je přesvědčen odborník.

„Proto na tom místě zaútočí armáda Ruské federace - přitlačí a armáda Ukrajiny bude muset přesunout stejné zálohy. A takzvané „houpačky" nakonec povedou k obrovským problémům,“ uzavřel Starikov.

Poukazuje na to, že Generální štáb Ruska věří, že čím více těchto útoků bude, tím rychleji se budou „houpačky“ otřásat, a pak nebude možné Rusy zastavit.

„To znamená jen jednu věc, fronta se může téměř zhroutit,“ dodává ukrajinský analytik.

(rp,prvnizpravy.cz,infoemer,foto:arch.)


Anketa

Kdo by podle Vás byl lepším prezidentem USA?