Ukrajinští uprchlíci nespokojeni: Vepřové ve sportovní hale!

zprávy

Některým uprchlíkům z Ukrajiny a jejich samozvaným obhájcům v Německu vadí jejich nouzové ubytování. Ve skutečnosti by ti, kteří uprchli před válkou a pronásledováním, měli být rádi, že jsou v bezpečí.

Ukrajinští uprchlíci nespokojeni: Vepřové ve sportovní hale!
Ilustrační foto
8. října 2022 - 07:20

A měli by pochopit, že hostitelská země jako Německo, která už přijala obrovské množství uprchlíků, také naráží na své limity.

Některým uprchlíkům z Ukrajiny a jejich samozvaným obhájcům v Německu však vadí jejich nouzové ubytování v Kleckenu v okrese Harburg, jak popisuje NDR.

Řeč je o sportovní hale, ve které sídlí lidé z Ukrajiny. Podle rady pro uprchlíky nefunguje topení a některé sprchy mají jen studenou vodu.



Podle Rady pro uprchlíky byly „nepřijatelné podmínky“ – z nichž většinu odmítla kompetentní obec Rosengarten – uvedeny ve stížnosti jejich „integračního průvodce“  Seidel :
  • topení nefunguje
  • částečně studená voda ve sprchách [gramatické chyby v originále, pozn. PI-NEWS]
  • jsou zde pouze společné sprchy (bez sprchových koutů)
  • není zde police na mýdlo a šampon
  • dveře v místnosti nelze zamknout

I přes stávající myčku se nádobí musí mýt ručně. Internet není dostupný (v celém místě není internetový hotspot). Pokud vím, tento nedostatek existuje ve všech azylových domech pro uprchlíky v okrese.


V úterý nebylo rozdáno jídlo prvním 6 obyvatelům, ve středu se jídlo rozdávalo. Byl tam vepřový řízek, čímž nebyly brány v úvahu náboženské předpisy dvou muslimských žen z Ukrajiny, které tam byly přiděleny.

Žádný internet, ruční mytí a pouze společné sprchy ve sportovní hale, kde chybí ani police na mýdlo a šampon. A „servírované“ vepřové, jak tomu říká uprchlická rada.

Pokud se jim to v téhle ach tak špatné zemi vede tak špatně - možná by měli zvážit, jestli by někde jinde nebyli v lepších rukou. Takoví hosté v Německu  nejsou vítáni a mohou si s sebou vzít své drzé zastánce a podporovatele.

(rp,prvnizpravy.cz,pinews,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif