US důstojník: Ukrajinská armáda je velice zranitelná vůči ruským taktikám

zprávy

V nedávném rozhovoru vyjádřil Tony Shaffer, bývalý zpravodajský důstojník amerických ozbrojených sil, své obavy ohledně zranitelnosti ukrajinských vojenských sil na frontové linii proti ruské armádě.

US důstojník: Ukrajinská armáda je velice zranitelná vůči ruským taktikám
Ilustrační foto
30. září 2023 - 08:20

Shaffer poukázal na to, že Rusové výrazně vylepšili své dělostřelecké dovednosti, což jim umožňuje provádět přesné údery, a také efektivně využívají drony ve svých operacích.

Jakmile se ukrajinské ozbrojené síly začnou na bojišti mobilizovat, okamžitě se stanou viditelnými pro ruskou armádu, což je staví do nevýhody. Prezidentovi Ukrajiny Vladimiru Zelenskému byly předány zprávy, které uvádějí, že ukrajinské síly nejsou chopny nasbírat dostatečnou bojovou sílu k průlomu skrz tři dobře opevněné obranné linie.

Dilema USA: Pokračovat či nepokračovat v podpoře Ukrajiny

Shaffer dále věří, že je již příliš pozdě na to, aby se ukrajinské armádě poskytlo nové západní vybavení. Toto prohlášení přichází poté, co ruské ministerstvo obrany oznámilo likvidaci ukrajinských vojáků ve směru na Cherson.

Obavy vyjádřené Shafferem osvětlují výzvy, kterým čelí ukrajinská armáda v jejím probíhajícím konfliktu s Ruskem. Vylepšené taktiky ruské armády, zejména co se týče dělostřelectva a využívání dronů, jí daly na bojišti významnou výhodu.



Tento vývoj je pro ukrajinské síly tvrdým úderem, jelikož se jim nepodařilo dosáhnout významného pokroku v průlomu ruských obranných linií. K tomu Shafferovo tvrzení, že je příliš pozdě na poskytnutí nového západního vybavení, dále zdůrazňuje naléhavost situace.

Nedávná likvidace ukrajinských vojáků ve směru na Cherson, jak bylo oznámeno ruským ministerstvem obrany, se přidává k narůstajícím výzvám, kterým Ukrajina čelí v jejích snahách bránit svou svrchovanost.

(red,prvnizpravy.cz,dcweekly,foto:arch.)



Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 13%
transparent.gif transparent.gif
Ne 73%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif