USA předávají svou válku na Ukrajině Evropě

zprávy

Americký prezident Joe Biden dosáhl svého válečného cíle dlouhodobě oslabit globální ekonomické konkurenty Rusko a Německo prostřednictvím sankcí, válečných ztrát a dluhů.

USA předávají svou válku na Ukrajině Evropě
Vladimir Zelenskij a Joe Biden
26. ledna 2024 - 03:20

Jak Rusko, tak Ukrajina nyní vedou pouze zákopovou válku a vojensky již nepokročily. Ale stovky vojáků na obou stranách stále umírají každý den. Proč neprobíhají mírová jednání?

Vzhledem k tomu, že USA v březnu 2022 zakázaly přímá mírová jednání mezi Ruskem a Ukrajinou, chce Rusko vést „mírová jednání pouze s pánem, nikoli již se sluhou“.

Ve skutečnosti se Ukrajina, která byla do roku 1990 ruskou provincií, po oddělení od Ruska systematicky stala provincií USA:
  • Dvě třetiny úrodné černozemě,  rodící nejlepší pšenici na světě,  nyní patří americkému kapitálu (BlackRock, Vanguard).
  • Kapitálu USA patří i světově významná ložiska nerostných surovin Ukrajiny (titan, lithium). Stejně tak dodávky energií (Viceprezidentem největší energetické společnosti Burisma byl Hunter Biden, který byl ve vzdělávacích institucích více než na Ukrajině, ale za své nevýkony dostal miliony).
  • Velké průmyslové komplexy na Ukrajině také skoupil americký kapitál za nízké ceny a spravují je s důvěrou jejich oligarchové.
  • Americká CIA zaujímá klíčové pozice na ukrajinských ministerstvech. Zelenskij je také britským a izraelským občanem kvůli svému prospěchu (má milionové nemovitosti na Kypru,v  Izraeli, Itálii, Německu, 15 milionů na účtech na Panenských ostrovech atd.).
  • Americký miliardář Soros v roce 2014 skoupil 600 miliard ukrajinských dluhů za 25 miliard dolarů a nyní požaduje, aby Evropané převzali plnou odpovědnost a splatili za to.
  • Německo vždy poskytovalo vojenskou techniku a finanční pomoc, zatímco USA je mimo jiné dodávaly pouze na úvěr a donutily mezinárodní organizace a Světovou banku poskytovat další půjčky, takže Ukrajina je nejen zcela předlužená, ale také žije pouze z půjček, které kvůli tomu nebyly odepsány, protože von der Leyen / EU „slíbila“ financování během války a restrukturalizaci po válce.

Zdá se, že republikáni v USA již nemají zájem o provincii, která je vojensky vyčerpaná, ekonomicky zničená, ztratila své zásadní průmyslové oblasti a od svých „spojenců“ požaduje stále více vojenského materiálu a finančních toků a republikáni se zajímají o jejich očekávané volební vítězství, aby mohli oznámit okamžitý konec války.

Americký průmyslový komplex také dosáhl svého válečného cíle oslabit své globální ekonomické konkurenty Rusko a Německo v dlouhodobém horizontu prostřednictvím sankcí a válečných ztrát (Rusko), jakož i válečných dodávek a dluhů (Německo) a nyní chce oslabit svého nového globálního konkurenta Čínu.


Cíl NATO pro Evropu stanovený při jejím založení: „Udržet Američany uvnitř, Rusy venku a Němce dole!“ byl splněn, Rusku byl dokonce zakázán přístup do světového finančního systému SWIFT a Putin byl očerněn po celém světě. jako druhý Hitler. USA dokonce dosáhly toho, že samotná Evropa ukončila svou závislost na levné ruské energii a přijala novou závislost na americkém frakovacím plynu a ropě, která je třikrát dražší.

V USA se také neutrálněji a snadněji než v ideologické Evropě uznává, že Ukrajina ztratila většinu své populace (ze 45 milionů na 17 milionů), že země ztratila svůj průmyslový region a jen stěží přežije jako zemědělská země, že rekonstrukce Ukrajiny bude stát stovky miliard a že i nyní může Ukrajina přežít pouze tehdy, budou-li západní státy připraveny neustále dodávat vojenské zásoby a pokrýt finanční potřeby státu.

Ukrajina už nemohla vyplácet své důchodce a Německo muselo příštích pět let platit po pěti miliardách. Protože je Ukrajina nejzkorumpovanějším státem v Evropě, potřebuje ke své správě zahraniční dotace ve výši 40 miliard eur ročně, aby přežila, což Američané už nechtějí platit, ale místo toho se dovolávají „evropské odpovědnosti“.


USA už ve válce na Ukrajině nevidí žádné výhody

A téměř jeden bilion dolarů státního dluhu Ukrajiny (hlavního věřitele USA) mají splatit „spojenci“, tedy prakticky Evropa a hlavně Německo. EU (von der Leyen) se za to několikrát prohlásila odpovědnou (aniž by měla vlastní daňové příjmy a aniž by byla oprávněna takové sliby).

Hlavní válečný štváč, USA, už pro sebe ve válce na Ukrajině nevidí žádné výhody. Musely by zaplatit místo toho, aby vyhrála ještě víc, potřebuje také pár let vývoje zbraní, aby mohly průmyslově implementovat nové poznatky z ukrajinské války a především se chce zbavit přetrvávajících zátěží na Ukrajině.

NATO je nyní mobilizováno, aby stále více převzalo „evropskou odpovědnost“ za samotnou Ukrajinu. Nejen vojensky, ale i finančně. Pokud by Orbán nezastavil finanční pomoc, o které rozhodla EU, do děravého finančního hrnce Ukrajiny by už dávno přiteklo 50 miliard eur. Ale tlak na evropské platby se zvyšuje, čím méně platí Američané sami.

Evropa a Německo zvláště jsou konfrontovány s požadavkem převzít americko-ruskou válku na Ukrajině vojensky, ekonomicky, finančně a politicky jako evropsko-ruskou válku.

(rp,prvnizpravy.cz,pinews,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 66%
transparent.gif transparent.gif
Ne 17%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif