Většina ukrajinských vojáků v první linii je zabita během 4 hodin

zprávy

Vysloužilý americký námořník bojující na Ukrajině řekl ABC News, že frontová linie je „mlýnek na maso“, kde vojáci přežívají v průměru „čtyři hodiny“.

Většina ukrajinských vojáků v první linii je zabita během 4 hodin
Troy Offenbecker, Američan bojující s ukrajinskou Mezinárodní legií
5. března 2023 - 02:20

Troy Offenbecker bojuje po boku ukrajinských sil v oblasti Donbasu. Moskva a Kyjev bojují kolem Bachmutu několik měsíců, zatímco ruské síly pomalu získávají převahu kolem města.


V lednu Německo odhadlo, že Kyjev ztrácí „tříciferný počet“ vojáků denně bojujících o Bachmut. V té době se Bílý dům domníval, že prezident Vladimir Zelenskij vynakládá příliš mnoho životů a prostředků na obranu města.

Offenbecker v rozhovoru pro ABC  naznačuje, že situace se může pro ukrajinské vojáky zhoršovat. „Na zemi to bylo dost špatné. Spousta obětí." Uvedl, že „očekávaná délka života je kolem čtyř hodin v první linii“.

Řekl, že ruský útok na město neutichá a proměnil se v „mlýnek na maso“. „dělostřelectvo útočí nonstop." Offenbecker vysvětlil, že ruské síly bojují nepřetržitě. „Rusové možná v poslední době měli nedostatek granátů, ale posledních pár týdnů střílejí nonstop. Celý den a noc,“ řekl pro  ABC .

Mezitím západní podporovatelé Kyjeva  v posledních týdnech Zelenskému řekli, že země NATO se snaží najít dělostřelecké granáty, které by mohly poslat na Ukrajinu. Ministr obrany Lloyd Austin  řekl, že  USA vycvičí ukrajinské síly v metodách boje, které používají méně munice.

Kreml loni nařídil mobilizaci 300.000 vojáků. Západní vůdci předpokládali, že Moskva tuto zimu nařídí ofenzívu. Ukrajinští představitelé říkají, že ruská ofenzíva nyní probíhá, a Offenbecker souhlasí. „S množstvím ostřelování, množstvím raket, myslím, že to začalo," vysvětlil  pro ABC .



Vzhledem k přísné kontrole Moskvy a Kyjeva nad tiskem jejich zemí není jasné, jak velký je počet obětí v jednotlivých zemích. Od začátku války Zelenskij znárodnil ukrajinská média, postavil svou politickou opozici mimo zákon a uvěznil občany, kteří se stavěli proti jeho administrativě.

Předseda tiskového odboru Serhiy Guz v komentáři ke stavu žurnalistiky na Ukrajině  vysvětlil: „Nikdy nevíme, co je základem těchto obvinění, co je proruské spojení… Začíná to vypadat spíše jako politické obvinění než jako skutečný zločin."

„Mnoho novinářů nyní autocenzuruje," dodal.

(rp,prvnizpravy.cz,libertarianinstitute,foto:abcnews)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 64%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif