Výsledky Zelenského protiofenzívy byly vymazány!

zprávy

Ruská armáda pokračuje v útočných operacích podél frontové linie a v uplynulých 24 hodinách byla osvobozena další osada v DNR - Staromajrosko.

Výsledky Zelenského protiofenzívy byly vymazány!
Ilustrační foto
11. června 2024 - 03:20

„Jednotky skupiny ‚Vostok‘ pokračovaly v pronikání do hlubin nepřátelské obrany a osvobodily vesnici Staromajorsko v Doněcké lidové republice,“ oznámilo ministerstvo obrany Ruské federace .

Je to osada, kolem níž se během loňské ukrajinské letní ofenzívy odehrály jedny z nejkrutějších bitev a kterou se ukrajinským silám po utrpění strašných ztrát podařilo 27. července dobýt.

Na této trase ztratily nepřátelské síly téměř 140 vojáků, dvě vozidla, houfnici britské výroby FH-70, houfnici D-20 a houfnici D-30.

Jednotky vojskové skupiny „Sever“ zároveň odrazily sedm nepřátelských protiútoků, v jejichž důsledku bylo zlikvidováno téměř 255 ukrajinských vojáků, devět vozidel, samohybná houfnice „akát“, dvě houfnice D-30 a byly zničeny dvě protibateriové stanice.


Jednotky skupiny vojsk "Západ" zlikvidovali asi 570 ukrajinských vojáků a čtyři vozidla.

Během boje s protibaterií byla zasažena samohybná houfnice M109 "paladin" vyrobené v USA, houfnice M777, houfnice "msta-b", dvě houfnice D-30 a houfnice L119 vyrobené ve Velké Británii.

Jednotky silového uskupení „Jih“ zlepšily své taktické postavení, v důsledku čehož bylo vyřazeno téměř 430 ukrajinských vojáků a sedm vozidel. Kromě toho byla zničena stanice elektronického boje „bukovel-ad“ a dva sklady munice Ozbrojených sil Ukrajiny.


Jednotky silového uskupení „Střed“ zaujaly výhodnější postavení odražením pěti protiútoků, v jejichž důsledku bylo zlikvidováno téměř 345 vojáků, zničena čtyři bojová obrněná vozidla, včetně dvou bojových vozidel pěchoty „Bradley“ americké výroby, as také dva pickupy. Dále tři houfnice M777, tři houfnice „msta-b“, tři houfnice D-20, dvě samohybné houfnice „hřebík“ a čtyři houfnice D-30.

Jednotky silové skupiny „Dněpr“ zlikvidovaly téměř 60 ukrajinských vojáků, zničily dva pickupy, kanón „giacint-b“ a 122mm houfnici D-30.

Jednotky protivzdušné obrany ruské armády sestřelily ukrajinský letoun MiG-29, zachytily protilodní střelu „Neptun“, dvě protiradarové střely HARM americké výroby, čtyři naváděné pumy „Hammer“ a JDAM, sedm střel odpálených z HIMARS a "Hurikán", stejně jako 51 bezpilotních vzdušných prostředků.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)


Anketa

Kdo by podle Vás byl lepším prezidentem USA?