Západní tajné služby: Jaké „služby“ prosím?

zprávy

Koluje „příběh“: Stát Izrael byl překvapen útokem Hamásu. Nedal se předvídat. Proto se tomu nedalo zabránit, píše Max Erdinger na německém webu  jouwatch.

Západní tajné služby: Jaké „služby“ prosím?
Ilustrační foto
12. října 2023 - 02:20

Hamásu se podařilo přelstít nejsofistikovanější bezpečnostní technologii na světě. „Vysoce“ koordinovanou pozemní-mořsko-vzdušnou operaci Hamasu bylo možné naplánovat a provést bez povšimnutí. „Všichni“ musíme být překvapeni a protíráme si oči úžasem.

Nejde jen o Mossad, Shin Bet a Jednotku 8200, ale také o CIA a britskou MI6. Jde vlastně o tajné služby všech přátel Státu Izrael. Nikdo si ničeho nevšiml a Egypťané také nevarovali. Závěr: „Západní hodnoty“ se musí vypořádat s posledním hvizdem, pokud jde o své tajné služby na jedné straně, a šéfové různých šéfů tajných služeb se musí kroutit na straně druhé.


Závěr: Některé superlativy se v Izraeli sešly. Údajně nejlepší armáda na světě, údajně nejlepší tajné služby na světě, nejúplnější ostraha hranic na světě, nejvražednější potomstvo v bezprostředním sousedství, naprostá nutnost být na stráži v každou denní i noční dobu protože není nikde k nalezení nepřítel. Ve světě je územní bezpečnost pro všechno ostatní stejně zásadní jako v Izraeli. Řečeno na rovinu: neustálé ohrožení života v Izraeli bylo to, co celý svět chápal jako „ochranu životů“ v Izraeli. A to, že s tím Izraelci dokázali žít a prosadit se, obdivoval celý svět. Pravděpodobně i jejich zahořklí nepřátelé.

Plánování a provedení teroristického útoku na Izrael se stovkami zavražděných, mučených a unesených Izraelců vyžadovalo zpravodajské informace. Nepochybně to tam bylo. Ale ta samá rozvědka zjevně nedokázala spočítat na pár prstech, co to bude pro „Palestince“ v pásmu Gazy znamenat, když „úspěšně“ provede svůj teroristický útok. To bude bolet. Za jakých podmínek by to nebolelo? Nezáleželo by na tom, kdyby existovala kalkulace, kvůli které by obětování pásma Gazy stálo za to. Vždy nebylo pochyb o tom, že pásmo Gazy dostane velkou odplatu. Výpočet bombardování „jejich“ pásma Gazy výměnou za něco cennějšího by byl zřejmý pro ty, kdo byli dostatečně inteligentní, aby naplánovali a provedli sofistikovaný teroristický útok proti Izraeli, což by bylo extrémně znepokojivé vzhledem k evidentnímu selhání zpravodajských služeb. na druhé straně. Alespoň dokud se předpokládá, že tajné služby selhaly.

I když nelze vyloučit, že Hamás mohl přechytračit všechny západní zpravodajské agentury sám, není to příliš pravděpodobné. Je mnohem pravděpodobnější, že západní tajné služby byly konfrontovány s rovnocennými zpravodajskými službami z takových států, které zase využívaly Hamás jako nástroj. Není zde tedy jen otázka, jak mohli teroristé proniknout do Izraele, ale také otázka, kdo a z jakých důvodů připouští, že pásmo Gazy, ve kterém žijí přes dva miliony „Palestinců“, bude prakticky srovnáno se zemí a že tam padnou také tisíce obětí. Kdo by mohl Hamásu říct, že stojí za to přivést do pásma Gazy zkázu a smrt brutálním teroristickým útokem proti izraelským občanům? Jaká „vyšší hodnota“ musela být Hamásu slíbena – a kým?



Musí se někde vyhrát válka?

Teroristický útok Hamasu začal za úsvitu 8. října. To bylo před třemi dny. Okamžitě bylo řečeno, že Američané přesunou své letadlové lodě do východního Středomoří – a za chvíli tam byly. Týden předtím americký poradce pro národní bezpečnost Jake Sullivan oznámil, že Blízký východ je klidnější než kdykoli předtím. Soudě podle tohoto prohlášení byly letadlové lodě rychlé.

Německá spolková vláda si stále lámala hlavu nad tím, jak dostane tisíce Němců z Izraele (nejprve možná autobusem do Jordánska? Odtud možná letadlem?), když polní zástupce vojensko-průmyslového komplexu USA Pan Anthony Blinken ze společnosti „WestExecAdvisors“ již dorazil do Izraele v přestrojení za ministra zahraničí amerického voliče. To se také rychle stalo. Němci ještě nejsou venku, zástupce amerického zbrojního průmyslu už je tam. A kdekoli se objeví, ať už v Kyjevě nebo Tel Avivu, vše, co s ním přišlo do styku, musí být dezinfikováno svěcenou vodou. Chlap lže, jakmile otevře ústa. To není nelogické tvrzení, lze to dokázat. A kdekoli se objeví, vždy chce jen „pomoci“. Například „Ukrajině“, ale zjevně ne „Ukrajincům“. Jen umírají pro jeho pomoc. Asi z vděčnosti. Právě teď chce „pomoci Izraeli“ – a já se ptám, kdo je zodpovědný za úplný kolaps izraelské územní bezpečnosti, která nyní vyžaduje nezištnou a ušlechtilou „pomoc“ Blinkena – a co může mít tento kolaps společného s americkou geopolitikou. A zajímalo by mě, proč muselo zemřít tisíc Izraelců. Už vím, kdo je nenáviděl a zabil. Jasné odpovědi zatím nejsou. Vše by v tuto chvíli muselo zůstat spekulacemi. Írán-Rusko, Írán-Saúdská Arábie, Írán-Hizballáh, Libanon-Hizballáh, Hizballáh-Hamas, Saúdská Arábie-Petrodolar... tím směrem by se to mohlo ubírat. Nepřekvapilo by mě, kdyby hrozný – a zřejmě stále probíhající – teroristický útok na Izraelce, který začal 8. října, byl metodou volby, jak vylákat Írán ze zálohy a vyvinout tlak na syrského Asada prostřednictvím třetích stran.

Přestaň, přestaň, myslím, že mi hoří koudel...: Eskalace na Blízkém východě asi nemá nic společného s Američany. pomyslel jsem si znovu. Nordstream rozhodně nevyhodili do povětří. Skoro vůbec. Ani trochu. Protože jsme jejich přátelé, stejně jako Izraelci a Ukrajinci. A ani na Ukrajině nevyprovokovali „ruskou útočnou válku“. To, že se zcela infiltrovali do orgánů EU, je jistě jen fáma. Všechno jsou to mírumilovní lidé, kteří chtějí pomáhat, kdekoli na světě mohou. Například izraelský Mossad. Při zabezpečení izraelského území. Škoda, že to nevyšlo. CIA jistě přesně věděla, jak funguje územní bezpečnost v Izraeli. Proto byli opatrní jako rysi, aby je nikdo nepřelstil. Bylo to prostě hloupé. Alespoň byli rychlí se svými letadlovými loděmi. Americká láska k Izraelcům je velká – a také hodnocení situace na Ukrajině ze strany CIA byla tak přesná, že slavné ukrajinské vítězství nad ošklivými Rusy je i dnes nejpravděpodobnější věcí. Média asi ze skromnosti mlčí. Aby si někdo nemyslel, že se tu někdo snaží předvádět. Bohužel: Nikdo není dokonalý. Izraelský bezpečnostní koncept se zcela zhroutil. A jedinou relevantní otázkou je, jak se to mohlo stát. Všechno ostatní už dávno víme. Já například od olympijských her v Mnichově v roce 1972. Tehdy jsem si poprvé myslel, že Palestinci jsou opravdu oškliví chlapi, na které musíte být extrémně opatrní.

(rp,prvnizpravy.cz,jouwatch,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 65%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif