Zavádí se branná povinnost, aby mladí mohli jít na jatka na Ukrajinu!

zprávy

EU se pokusí zavést povinnou vojenskou službu ve více členských státech, aby mohli být mladí lidé posíláni do stále beznadějnější války na Ukrajině, řekl maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó.

Zavádí se branná povinnost, aby mladí mohli jít na jatka na Ukrajinu!
Péter Szijjártó, maďarský ministr zahraničí
30. května 2024 - 06:20

Velké ztráty na Ukrajině a potíže s mobilizací vlastního obyvatelstva znamenají, že EU bude v boji proti Rusku stále více spoléhat na odvedené mladé Evropany. Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó to řekl po setkání s ministry zahraničí EU, uvádí Remix News.


„Ztráty Ukrajiny jsou čím dál neúnosnější. Ukrajinští muži nesmějí opustit Ukrajinu a nyní chtějí naverbovat evropskou mládež do války. A téměř jasně je slyšet argument, že vojáci by měli být nejprve vysláni z bezprostřední geografické oblasti. To znamená, že chtějí poslat středoevropskou mládež, včetně maďarské, do války s povinnou evropskou brannou povinností,“ řekl Szijjártó.

Maďarský ministr také řekl, že by se důrazně postavil proti jakémukoli úsilí o zavedení povinné vojenské služby na úrovni EU. „Nesahejte na Středoevropany, nesahejte na naši maďarskou mládež. Nedovolíme, aby se maďarská mládež zapojila do války, protože to není naše válka.“

Szijjártó neprozradil, kteří ministři zahraničí nebo členské státy zvažují možnost odvodu ze zemí EU, ale několik zemí nedávno oznámilo, že by mohly zvážit vyslání vlastních vojáků na Ukrajinu, pokud Rusko prorazí první linii – včetně Francie a pobaltských států. Dlouhodobým cílem levicově-liberálního establishmentu v Bruselu je vybudovat vlastní obranné síly a přenést obrannou odpovědnost na Unii. Takový návrh by mohl vytvořit potenciální brannou povinnost pokrývající všechny členské státy EU.

(rp,prvnizpravy.cz,freiewelt,foto:arch.)


Anketa

Kdo by podle Vás byl lepším prezidentem USA?